Compania Natională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a anunţat, vineri, că va monta începând de luni, 30 mai, parapete din beton şi metalice pe drumul naţional 1 (DN1), pe o porţiune de 5 kilometri între pasajul Băneasa şi pasajul Otopeni, zonă în care au loc frecvent accidente, măsura având ca scop împiedicarea şoferilor de a intra cu maşinile pe contrasens.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lucrările de montare a parapetelor metalice şi a celor din beton de tip ”New Jersey” se vor desfăşura pe sectorul cuprins între Pasajul Inferior Băneasa, kilometrul 8, şi kilometrul 12, situat la capătul rampei Otopeni a Pasajului superior peste Centura Bucureşti.

Aceste parapete vor separa sensurile de circulaţie şi va împiedica trecerea autovehiculelor de pe o cale de circulaţie pe alta.

În 22 aprilie, CNADNR a semnat un acord-cadru de furnizare parapete din beton, în valoare de 51,8 milioane lei (11,6 milioane euro), fără TVA, cu asocierea Kamarom - Dunapref.

Acordul de 51,8 milioane lei face referire la furnizarea, transportul şi montarea parapetelor rigide prefabricate din beton utilizate pe sectoarele periculoase de drumuri naţionale.

După semnarea acordului cadru, compania de drumuri a demarat formalităţile pentru emiterea primei comenzi de parapet rigid prefabricat din beton.

"Această comandă este necesară pentru montarea parapetelor pe 5 km de drum naţional, şi anume pe DN 1, sectorul Pasaj Băneasa – Pasaj Otopeni, peste Centura Bucureşti. Întregul contract este pentru 192 km de drumuri naţionale aflate în administrarea companiei", a precizat CNADNR.

Parapetele separă sensurile de circulaţie pe sectoarele cu patru benzi şi îi împiedică pe şoferi să intre cu maşina pe contrasens, evitând în acest caz accidentele rutiere foarte grave, care au loc în cazul impacturilor frontale.

CNADNR a început să monteze parapete între sensurile de mers pe drumurile naţionale cu trafic intens după o tragedie survernită în septembrie 2014 pe DN1, la kilometrul 81, între Ploieşti şi Câmpina, când o maşină a intrat pe contrasens şi a lovit un alt automobil, accidentul provocând şase decese.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.