Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO), instituţia care are ca rol protejarea României de atacurile online, intenţionează să introducă până în 2019 un sistem extins de scanare a site-urilor găzduite în România, cu o infrastructură proprie, pentru a detecta paginile de internet care afectează siguranţa vizitatorilor, a declarat miercuri directorul general al CERT-RO, Augustin Jianu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În prezent, CERT-RO are un sistem de scanare, dar nu este suficient de performant şi de rapid pentru că nu are încă o infrastructură proprie bine pusă la punct.

”Analizăm în prezent acest proiect, în 2019 ar trebui finalizat. Nu ştim dacă îl vom dezvolta 100% cu resurse proprii, dar va fi administrat doar ce CERT-RO”, a afirmat Jianu.

Directorul CERT-RO consideră că ar trebui scanate toate site-urile găzduite în România, indiferent dacă au domeniul .ro sau alte nu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.