Un spectacol de balet inspirat din piesele cântăreţului britanic David Bowie va fi pus în scenă la Music Hall din oraşul american Detroit, informează site-ul revistei New Musical Express.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noul spectacol de la Music Hall din Detroit va fi conceput sub forma unui tribut adus starului britanic David Bowie, dar va include şi câteva interpretări ale unor piese din repertoriul trupei Metallica. 

Potrivit revistei Billboard, spectacolul va fi ”o producţie în stilul operelor rock”. 

Show-ul, pus în scenă de compania Complexions Contemporary Ballet, va avea premiera pe 18 iunie. 

Două concerte organizate în memoria cântăreţului britanic David Bowie au avut loc la New York la sfârşitul lunii martie, la Carnegie Hall şi la Radio City Music Hall. Printre artiştii care au urcat pe scenă pentru a aduce un ultim omagiu starului britanic s-au aflat Michael Stipe (solistul trupei R.E.M.), Pixies, Blondie, Cat Power, Mumford and Sons, Anna Calvi. 

David Bowie (8 ianuarie 1947 - 10 ianuarie 2016) a fost un cântăreţ, compozitor, producător şi inginer de sunet din Marea Britanie, câştigător a două premii Grammy, ale cărui albume s-au vândut în peste 140 de milioane de copii pe plan mondial.

Activ pe parcursul a cinci decenii, frecvent reinventându-şi stilul muzical şi cochetând cu mai multe genuri, David Bowie a fost considerat de majoritatea criticilor muzicali un influent inovator, în special datorită lucrărilor sale din anii '70. Cântăreţul britanic s-a inspirat dintr-o vastă paletă de subiecte, în special din artă, filosofie şi literatură.

A murit pe 10 ianuarie 2016, la doar două zile după ce împlinise 69 de ani, în urma unei lupte de 18 luni cu cancerul. Artistul britanic şi-a lansat ultimul album de studio, ”Black Star”, chiar în ziua aniversării sale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.