Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a declarat, duminică, la Pro TV, că legea privind indemnizaţia de creştere a copilului va intra în vigoare de la 1 iulie, aşa cum era prevăzut iniţial, iar la începutul săptămânii vor intra în dezbatere publică normele de aplicare, ministrul recomandând ca acestea să fie verificate de către părinţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat când vor fi operate modificările aprobate de către Parlament, Pîslaru a afirmat că de la 1 iulie, "exact atunci când prevede legea".

"Lucrurile sunt destul de clare, am preluat două mandate de la preşedintele ţării: unul era să venim cu un proiect de ordonanţă pentru a lămuri nişte lucruri şi a face corecţiile necesare pe salarizare şi al doilea, mi s-a atras atenţia foarte clar, este legat de indemnizaţiile pentru mame. Acest lucru ni s-a spus, acest lucru îl facem", a spus ministrul, în emisiunea "După 20 de ani".

Ulterior, ministrul Muncii a precizat că intrarea în vigoare a legii "rămâne o posibilitate foarte mare" până când va exista şi actul normativ privind alocarea unor fonduri suplimentare, de aproximativ 200 de milioane de lei, cât este nevoie pentru aplicarea prevederilor, însă acesta este angajamentul ferm al Guvernului.

Dragoş Pîslaru a anunţat că, aşa cum a promis Executivul, la începutul săptămânii viitoare vor intra în dezbatere publică normele de aplicare a legii, sfătuindu-i pe părinţi să le citească şi să sesizeze ministerul dacă există anumite speţe particulare care nu sunt prevăzute în lege.

La finalul lunii aprilie, Dragoş Pîslaru a declarat că se discută cu Ministerul de Finanţe pentru a identifica resursele financiare pentru a implementa legea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului, fiind vorba despre un impact bugetar de aproximativ 226 de milioane de lei pentru acest an.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.