Petru Pitcovici, comisar şef în Direcţia Generală Anticorupţie, judecat în dosarul lui Gabriel Puiu Popoviciu, a fost reţinut, vineri, de procurorii DIICOT, fiind acuzat că a ajutat traficanţi de droguri cercetaţi pentru că au adus în ţară cocaină. Pitcovici a fost ridicat din faţa unui restaurant din Capitală, unde era împreună cu bărbatul care a plătit pentru aducerea drogurilor în ţară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au început în 11 mai urmărirea penală în acest dosar, având informaţii că mai multe persoane au plănuit şi organizat aducerea în ţară de droguri de mare risc din Olanda, pe care intenţionau să le vândă în Bucureşti.

În urma investigaţiilor, anchetatorii au stabilit că Bogdan Emanuel Paraschiv, Natalia Tripon şi Cristinel Dumitrache au mers în 8 mai în Olanda, cu o maşină, iar în 11 mai, în jurul orelor 22.00, s-au întors în ţară. La controlul de la vama Nădlac, în autoturismul acestora au fost găsite, în filtrul de aer, două pachete care conţineau 429,98 grame de cocaină şi 0,51 grame 3,4-metilendioximetamfetamină (MDMA),  se arată într-un comunicat de presă al DIICOT transmis vineri.

În 13 mai, Tribunalul Bucureşti  a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a Nataliei Tripon şi a lui Cristinel Dumitrache. Cel de-al treilea suspect, Bogdan Paraschiv, nu a putut fi arestat întrucât s-a sustras urmăririi penale.

Continuând cercetările, anchetatorii au stabilit că cei trei au fost puşi de Dan Sandu Simion zis “Dan Chioru” să aducă din Olanda cocaină, pentru care le-a dat 10.000 de euro.

Dan Sandu Simion şi Bogdan Paraschiv ar fi fost ajutaţi de Petru Daniel Pitcovici, comisar şef de poliţie în Direcţia Generală Anticorupţie, care a acţionat pentru a îngreuna cercetările, dar şi pentru depistarea şi probarea autorilor.

Procurorii DIICOT i-au prins, joi 19 mai, pe Pitcovici, Simion şi Paraschiv în faţa unui restaurant din Bucureşti. Anchetatorii au găsit asupra acestora şi în cele două maşini folosite de ei, sumele de 900 de euro, 900 de dolari şi 3.000 de lei, precum şi înscrisuri cu valoare probatorie, fiind ridicate pentru a fi folosite ca probe în anchetă. Totodată, au fost ridicate în vederea indisponibilizării trei autoturisme de lux.

Vineri, procurorii DIICOT i-au reţinut pentru 24 de ore pe Simion, Paraschiv şi Pitcovici, pentru trafic internaţional de droguri de mare risc, trafic de droguri de mare risc, finanţarea şi favorizarea făptuitorului, urmând să ceară Tribunalului Bucureşti arestarea lor preventivă.

Acţiunea DIICOT a fost făcută împreună cu  poliţiştii bucureşteni de la Serviciul Grupuri Infracţionale şi cu jandarmii, cu sprijinul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, Direcţiei Operaţiuni Speciale şi Direcţiei Generale Anticorupţie.

Petru Pitcovici este judecat, din decembrie 2012, în dosarul omului de afaceri Gabriel Puiu Popovici, pentru complicitate la dare de mită, legat de cumpărarea la un preţ subevaluat a unui teren de 224 de hectare de la Universitatea de Ştiinţe Agronomice Bucureşti.

Pitcovici este acuzat că i-a dat unui ofiţer de poliţie judiciară din Direcţia Naţională Anticorupţie, denunţător în cauză, mită sub formă de băuturi alcoolice, pentru ca acesta să facă cercetări superficiale, astfel încât să se ajungă la soluţii de netrimitere în judecată în dosarul care viza presupuse fapte de corupţie privind tranzacţionarea terenului de 224 de hectare, fiind deschis pe numele lui Popoviciu şi al lui Alecu. Ofiţerul care lucra la DNA fusese delegat, prin ordonanţă a procurorului, să efectueze acte de urmărire penală în cauza în care cei doi erau cercetaţi, potrivit DNA. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.