Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost scos pe targă, vineri după-amiază, şi preluat de o ambulanţă de la Spitalul Judeţean, unde era internat de miercuri seară, pentru a fi dus la Curtea de Apel din municipiu, unde se judecă solicitarea DNA de arestare preventivă în dosarul Centrului Militar Zonal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jandarmii s-au deplasat, vineri după-amiază, la Spitalul Judeţean Cosntanţa, pentru a pune în executare un mandat de aducere a preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, la Curtea de Apel, unde instanţa urmează să judece solicitarea DNA de arestare preventivă a acestuia, în condiţiile în care a lipsit de la toate termenele de judecată, motivând că este nedeplasabil din cauza unei operaţii.

Vineri după-amiază, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa a fost scos pe targă din spital şi urcat într-o ambulanţă, care a fost însoţită de maşina Jandarmeriei până la Curtea de Apel Constanţa.

La Curtea de Apel, Nicuşor Constantinescu a fost scos tot pe targă din ambulanţă şi dus în sala de judecată.

Constantinescu a spus că a fost adus ca un tâlhar, că se aşteaptă la orice şi că nu ştie dacă starea de sănătate îi va permite să reziste la şedinţa de judecată.

La ora transmiterii acestei ştiri, Nicuşor Constantinescu se află în sediul Curţii de Apel Constanţa.

Procurorii DNA au cerut înlocuirea controlului judiciar cu arestul preventiv pentru preşedintele CJ Constanţa în dosarul Centrului Militar Zonal, în condiţiile în care a lipsit de la toate termenele de judecată.

Procurorii spun că, deşi a susţinut că nu se poate deplasa, Nicuşor Constantinescu a plecat de mai multe ori de la sanatoriul în care era internat, pentru a-şi rezolva diverse "probleme personale", inclusiv pentru organizarea petrecerii pentru 25 de ani de la absolvirea facultăţii.

Pentru că Nicuşor Constantinescu nu s-a prezentat nici la termenele precedente ale procesului, instanţa a decis ca preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa să fie adus cu mandat la termenul de joi.

Jandarmii au mers joi la locuinţa lui Nicuşor Constantinescu, însă nu l-au găsit. Avocatul acestuia, Marius Mocanu, a declarat pentru News.ro că Nicuşor Constantinescu s-a internat miercuri seară la Spitalul Judeţean Constanţa.

DNA arată, într-un comunicat de presă transmis joi după-amiază, că procurorii au înaintat Curţii de Apel Constanţa propunerea de înlocuire a controlului judiciar cu măsura arestării preventive pentru Nicuşor Constantinescu, după ce acesta a încălcat în mod repetat una din obligaţiile controlului judiciar, respectiv de a se prezenta la instanţa de judecată ori de câte ori era chemat.

Procurorii DNA spun că, începând din 29 martie şi până acum, Nicuşor Constantinescu, cu rea-credinţă, a lipsit de la toate termenele de judecată, motivând că este nedeplasabil ca urmare a unei intervenţii chirurgicale la un picior, fiind internat ulterior, pentru recuperare, la Sanatoriul Balnear Techirghiol. Instanţa a încercat să îl audieze pe Constantinescu în incinta sanatoriului, dar acesta nu a fost de acord.

Conform sursei citate, deşi a pretins că nu se poate deplasa, Nicuşor Constantinescu a părăsit de mai multe ori sanatoriul din Techirghiol pentru diverse "probleme personale ”.

"De exemplu, la data de 14 mai 2016 inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel a participat la sărbătorirea a 25 de ani de la absolvirea facultăţii, implicându-se foarte activ în organizarea evenimentului respectiv prin: invitarea şi cazarea unor persoane, stabilirea numărului participanţilor, angajarea unei formaţii care să asigure fondul muzical, etc. Mai mult, într-o publicaţie locală au fost publicate ulterior fotografii realizate în aula facultăţii în care inculpatul apare poziţionat pe unul dintre cele mai de sus rânduri ale sălii. Din referatul procurorilor se desprinde concluzia că, în perioada respectivă, inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel a fost perfect capabil din punct de vedere fizic să se deplaseze în afara sanatoriului balnear atunci când interesele personale i-au dictat-o, însă a refuzat de mai multe ori să se prezinte în instanţă pentru a participa la procedura în cadrul căreia chiar el a insistat să fie audiat, urmărind cu rea-credinţă tergiversarea cauzei", arată procurorii DNA în solicitarea adresată instanţei.

În toamna anului trecut, Nicuşor Constantinescu a fost condamnat în dosarul Centrului Militar Zonal la trei ani şi jumătate de închisoare pentru abuz în serviciu. El a fost judecat pentru că în calitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean a iniţiat două proiecte de hotărâre, adoptate apoi de plen, prin care era evacuat Centrul Militar Zonal din sediul pe care îl ocupa, ambele fiind anulate de instanţă. De asemenea, instanţa a considerat că el nu a asigurat o finanţare corespunzătoare pentru Centrul Militar Zonal în perioada 2009 - 2013.

În acest dosar, Nicuşor Constantinescu are interdicţie de a-şi exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.