Fostul preşedinte al PSD Victor Ponta a participat, marţi şi miercuri, la Forumul politic la nivel înalt China-UE, desfăşurat la Beijing, ocazie cu care Ponta a apreciat că pacea şi dezvoltarea lumii nu pot fi separate de contribuţia Chinei şi a Partidului Comunist Chinez, potrivit site-ului romanian.cri.cn, al postului Radio China International.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pacea şi dezvoltarea lumii de azi nu poate fi separată de contribuţia uriaşă adusă de China şi Partidul Comunist Chinez”, a declarat Victor Ponta în cadrul lucrărilor celei de-a cincea ediţii a Forumului politic la nivel înalt China - UE, organizat de către Secţia pentru Relaţii Internaţionale a Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez.

Potrivit site-ului în limba română al postului Radio China Internaţional, ”Victor Ponta a arătat că anul acesta se împlinesc 95 de ani de la înfiinţarea Partidului Comunist Chinez, care se apropie de centenar. Lumea a asistat la dezvoltarea rapidă a Chinei, în ultimele decenii. Cea mai populată ţară a lumii şi a doua cea mai mare entitate economică din lume, China participă activ la afacerile internaţionale, aducând o mare contribuţie păcii şi dezvoltării.”

Tema ediţiei din 2016 a Forumului a fost „Reformă şi dezvoltare comună, viitorul colaborării chino-europene" şi au participat la lucrări 30 de reprezentanţi şi lideri de partid din 24 de ţări europene.

Pe vremea când era prim-ministru, în septembrie 2014, Victor Ponta a făcut o vizită oficială în China.  ”Victor Ponta a declarat că România este mândră de prietenia tradiţională cu China şi că admiră Partidul Comunist Chinez pentru modul în care conduce poporul chinez pe calea socialistă”, scria atunci agenţia oficială de presă Xinhua, relatând întâlnirea dintre Ponta şi preşedintele Chinei, Xi Jinping.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.