Compania Airbus Helicopters Industries, care dezvoltă o fabrică de elicoptere la Ghimbav în cadrul unui parteneriat între Airbus şi mai multe companii româneşti, a precizat joi, pentru News.ro, că primul elicopter H215 va fi fabricat în România în 2017, proiectul fiind în grafic, urmând ca faza de dezvoltare să se încheie în 2019, când fabrica va ajunge la capacitatea de 15 elicoptere pe an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Miercuri, compania anunţase că faza de dezvoltare a proiectului se va încheia în 2019.

"În primul rând, dorim să confirmăm faptul că etapa de construcţie a fabricii Airbus Helicopters Industries este în grafic, iar primul elicopter va ieşi de pe linia de producţie în 2017", a precizat joi compania, pentru News.ro.

În perioada 2017-2019, fabrica va ajunge, treptat, până la capacitatea maximă prevăzută.

"Ţinem să precizăm că faza de dezvoltare, care va dura până în 2019, face referire la creşterea progresivă a numărului de angajaţi şi a numărului de elicoptere produse pe an, ajungând astfel până în anul 2019 la un număr total de 350 de angajaţi şi 15 elicoptere H215 pe an", au completat reprezentanţii Airbus Helicopters. 

Airbus H215 este un elicopter multirol, folosit în special în domeniul apărării şi poliţiei. Elicopterul poate transporta până la 22 de pasageri şi poate fi adaptat pentru transport în regim VIP.

Recent, Airbus Helicopters a înfiinţat în România filiala Airbus Helicopters Industries, care se ocupă de construcţia liniei finale de asamblare a elicopterelor H215. Compania se va ocupa şi cu vânzarea şi exportul produselor în toată lumea.

La dezvoltarea proiectului H215 în România participă companiile româneşti IAR, Aerostar, Aeroteh şi Turbomecanica. 

Airbus Helicopters este o divizie a grupului aeronautic Airbus specializată în producţia de elicoptere civile şi militare. În prezent, circa 12.000 de elicoptere produse de Airbus Helicopters sunt operate de peste 3.000 de clienţi în aproximativ 154 de ţări.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.