Directorul sportiv al formaţiei Dinamo, Ionel Dănciulescu, tehnicianul Mircea Rednic şi jucătorii Dorin Rotariu şi Sergiu Hanca au fost audiaţi luni la Parchetul Tribunalului Bucureşti, în dosarul privind decesul jucătorului Patrick Ekeng.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceştia au fost chemaţi de procurori pentru a fi audiaţi în calitate de martor.

Dănciulescu, Hanca şi Rotariu nu au declaraţii nici la intrarea şi nici la ieşirea de la Parchetul Capitalei.

Mircea Rednic a fost ultimul audiat, el declarând, la ieşirea de la Parchetul Capitalei, că nu poate să spună ce a vorbit cu procurorii, pentru că este o anchetă în curs.

Rednic a spus că nu ştia ca Patrick Ekeng să aibă o problemă de sănătate, mai ales că înainte de a veni la echipa Dinamo a jucat la echipe din Franţa şi Spania. “Nu avea nicio problemă, nu ştiam. Din moment ce a jucat în Franţa şi în Spania …”, a precizat Rednic.

Întrebat dacă Patrick Ekeng i-a spus ceva înainte să-l bage în teren la meciul din 6 mai sau dacă s-a plâns că îl doare ceva, Rednic a spus: “Nu, nu! … Şi el a fost menajat pentru că a avut o problemă musculară”.

Medicul echipei Dinamo, Liviu Bătineanu, a dat declaraţii la poliţie în 8 mai, la două zile după decesul lui Ekeng.

Jucătorul dinamovist Patrick Ekeng a murit în 6 mai, după ce s-a prăbuşit pe teren, în minutul 70 al meciului cu FC Viitorul. Acesta a fost dus cu o ambulanţă Puls la Spitalul Floreasca, unde a fost resuscitat aproximativ o oră şi 30 de minute, însă nu a mai putut fi salvat.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a început urmărirea penală in rem pentru ucidere din culpă. Procurorii aşteaptă raportul legiştilor pentru a se lămuri dacă decesul lui Patrick Ekeng a fost cauzat de afecţiuni interne sau de factori externi.

Potrivit surselor citate,”moartea a fost non-violentă, dar suspectă, astfel că trebuie verificat amănunţit cadrul medical".

Patrick Ekeng avea cordul mărit şi anomalii coronariene, potrivit datelor transmise în 11 mai de Institutul Naţional de Medicină Legală, care a precizat că pentru finalizarea autopsiei sunt necesare rezultatele investigaţiilor toxicologice, ce vor fi gata în aproximativ două săptămâni, dar şi a celor histologice şi imunohistologice, finalizate în aproximativ 30 de zile. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.