Directorul sportiv al FC Dinamo, Ionel Dănciulescu, i-a adus un omagiu lui Patrick Ekeng, vineri dimineaţă, la stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare, afirmând că jucătorul camerunez va rămâne mereu în inimile dinamoviştilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am pierdut un om, un câine, am pierdut unul dintre noi. Decesul lui Patrick Ekeng reprezintă o tragedie pentru familia Dinamo, pentru fotbalul românesc şi mondial. Vei rămâne mereu în inimile dinamoviştilor, ne vom aminti mereu de tine în tricoul lui Dinamo. Ştim că vei merge alături de Cătălin Hîldan, unicul căpitan. Patrick, eşti câine şi după moarte", a afirmat Ionel Dănciulescu la ceremonia organizată în memoria lui Ekeng.

Trupul neînsufleţit al lui Patrick Ekeng a fost depus, vineri dimineaţă, la stadionul Dinamo, jucătorul camerunez fiind omagiat de peste o mie de fani.

Dănciulescu, omagiu lui Ekeng: Patrick, vei rămâne mereu în inimile noastre (Foto: Inquam Photos / George Călin)
Dănciulescu, omagiu lui Ekeng: Patrick, vei rămâne mereu în inimile noastre (Foto: Inquam Photos / George Călin)

În jurul stadionului au fost puse eşarfe negre, iar la Peluza Cătălin Hîldan a fost afişat un steag negru. Cercul de la mijlocul terenului a fost plin de lumânări şi coroane.

Pe tabela de marcaj a fost prezentat un film cu faze din meciurile jucate de Ekeng, fiind ţinută o slujbă catolică parţial tradusă în limba franceză. 

Steagul echipei Dinamo, un fanion şi drapelul Camerunului au fost înmânate de Dănciulescu şi Paul Anton soţiei lui Ekeng, Natalie.

Jucătorii, staful tehnic şi conducerea lui Dinamo şi-au luat adio de la Ekeng plângând şi i-au transmis condoleanţe soţiei acestuia în aplauzele suporterilor, care apoi au aprins fumigene şi torţe şi au scandat: "Dinamo", "Te vom iubi mereu", "Patrick Ekeng", "Câine până la moarte, eşti câine până la moarte".

Pe timpul slujbei, soţia a fost susţinută de către o persaonă apropiată.

La finalul ceremoniei, pe parcursul căreia soţia lui Ekeng a avut nevoie de susţinerea unei prietene, suporterilor li s-a permis să se apropie de sicriul lui Eken şi să-i aducă un ultim omagiu. 

Cortegiul funerar a plecat apoi spre aeroportul Henri Coandă, urmând ca sicriul să fie transportat în Camerun. 

Jucătorul dinamovist Patrick Ekeng a murit în 6 mai, după ce s-a prăbuşit pe teren, în minutul 70 al meciului cu FC Viitorul. Acesta a fost dus cu o ambulanţă Puls la Spitalul Floreasca, unde a fost resuscitat aproximativ o oră şi 30 de minute, însă nu a mai putut fi salvat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.