Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a declarat la ieşirea de la DNA că a fost întrebat de procurori despre o persoană vizată în dosarul angajatelor de la DGASPC Teleorman, pe care a angajat-o la cabinetul său în urmă cu aproximativ opt ani, când era parlamentar de Teleorman.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Acum m-am lămurit şi eu despre ce dosar este vorba. Acum şapte ani jumate, aproape opt ani, când am fost parlamentar de Teleorman, am angajat o persoană, de care evident că nu îmi mai amintesc, care este prinsă în acel dosar. Am fost întrebat referitor la acest subiect”, a spus Robert Negoiţă.

Întrebată despre cine este vorba, Negoiţă a spus că nu îşi mai aminteşte exact numele, crede că se numeşte “Butunoiu” şi nu este o persoană cunoscută.

“A lucrat la mine la cabinet şi a fost plătit de la mine de la cabinetul parlamentar, cu documente”, a adăugat Negoiţă.

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a fost citat la DNA pentru a da declaraţii în calitate de martor în dosarul în care sunt urmăriţi penal preşedintele PSD Liviu Dragnea, fosta soţie a acestuia, Bombonica Prodana, şi foşti şefi din Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman. 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost în 6 aprilie la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a fi anunţat că are calitatea de suspect în dosarul în care este cercetată şi fosta sa soţie, Bombonica Prodana.

Direcţia Naţională Anticorupţie arăta atunci, într-un comunicat de presă, că Nicolae Liviu Dragnea este urmărit penal pentru instigare la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată şi instigare la fals intelectual, în formă continuată. 

Potrivit procurorilor, în perioada iulie 2006 - decembrie 2012, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic, cu intenţie, a determinat-o pe inculpata Floarea Alesu, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii.

Fosta soţie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, este acuzată de abuz în serviciu, alături de foşti şefi din Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman.

Bombonica Prodana (fostă Dragnea) a fost pusă sub acuzare pentru că, în perioadele 3 martie - 1 august 2008 şi 3 iulie 2009 – 1 august 2010, nu a sancţionat două subordonate încadrate în funcţia de referent la instituţiile pe care le conducea, deşi ştia că nu s-au prezentat la serviciu şi nu au respectat prevederile contractului individual de muncă şi fişa postului. 

În acelaşi dosar sunt urmărite penal Floarea Alesu, la data faptelor director general al DGASPC Teleorman şi Jenica Dumitru, fost şef Serviciu Resurse Umane, Juridic şi Contencios în aceeaşi instituţie, ambele fiind acuzat de abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.

De asemenea, Constantin Claudiu Balaban, la data faptelor şef al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei din municipiul Alexandria şi Remus Ionuţ Boboc, fost şef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic şi Aprovizionare din DGASPC Teleorman, sunt cercetaţi în calitate de inculpaţi pentru fals intelectual.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.