O nouă ediţie a Concursului Internaţional de Vinuri Bucureşti (IWCB) va avea loc în perioada 26-29 mai, la Focşani, din acest an competiţia urmând să devină una itinerantă, organizată în fiecare an într-o altă zonă viticolă. La această ediţie vor fi premiaţi şi producători, şi vinificatori, dar şi reprezentanţi ai presei, comunicatori, parteneri

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Odată cu ediţia din 2016, IWCB devine primul concurs din lume sub egida Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului (OIVV) care nu mai percepe taxe de jurizare pentru vinurile înscrise.

În anul 2015, 27 de ţări producătoare de vin au participat la IWCB, probele producătorilor internaţionali reprezentând 56% din totalul înscrierilor. În anul 2016, organizatorii IWCB aşteaptă în concurs un număr de peste 1.400 de probe, în creştere cu 55% faţă de anul precedent.

"Vinul este o resursă imensă. Economică şi identitară. Să îl privim din această perspectivă", afirmă Cătălin Păduraru, CEO IWCB.

“IWCB este, fără îndoială, un câştig important pentru întreaga comunitate a celor care lucrează cu vinul, dar şi pentru publicul larg. Mai mult, datorită ratei anuale de creştere de aproximativ 40%, avem încredere că IWCB poate ajunge una din cele mai importante competiţii de profil din lume, atrăgând, astfel, atenţia asupra ţării noastre", completează el.

Pentru a asigura conformitatea şi calitatea produselor înscrise în competiţie, organizatorii colaborează cu Laboratorul Central pentru Controlul Calităţii şi Igienei Vinului din Valea Călugărească – filiala Focşani. 

IWCB 2016 va avea 7 comisii de jurizare, fiecare având în componenţă 3 juraţi străini şi 2 juraţi români. Juraţii din străinătate sunt specialişti proveniţi din ţări cu pieţe mature sau în creştere, precum: SUA, Germania, Marea Britanie, Polonia, Franţa, Moldova, Ungaria, Australia, Slovenia, Grecia, Brazilia, Elveţia, Austria, Danemarca, Spania, Rusia, Serbia, Croaţia. Mai mult, trei Masters of Wine şi patru deţinători WSET Diploma (Level 4) au răspuns invitaţiei IWCB de a face parte din panelul de jurizare. 

De asemenea, ediţia 2016 va avea în juriu un reprezentant oficial al Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Vin şi  va fi monitorizată de Federaţia Marilor Concursuri Internaţionale de Vinuri.

O altă noutate a ediţiei din acest an este aceea că, pe lângă tradiţionalele distincţii –  Marea Medalie de Aur, Medalia de Aur şi Medalia de Argint – au fost create premii care să recompenseze pe cei implicaţi în acest domeniu: producători, vinificatori, presă, comunicatori, parteneri.

IWCB este cel mai important concurs internaţional de vinuri din Europa de Est, fiind organizat la iniţiativa ONVPV, de către ASER Wineconsulting, în parteneriat cu Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din România (ADAR), sub patronajul OIV, fiind cea de a XIII-a ediţie recunoscută de acest for interguvernamental care grupează 45 de ţări producătoare şi consumatoare de vin din lume.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.