Iniţiativa România a depus la DNA documente care ar demonstra falsificarea unor semnături pe listele de susţinere a candidaţilor PNL la alegerile locale din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iniţiativa România anunţă că a depus la DNA ”noi probe privind falsificarea semnăturilor pe listele de susţinere a candidaţilor la alegerile locale”.

”Mişcarea civică Iniţiativa România a depus astăzi (marţi - n.r.) la Direcţia Naţională Anticorupţie un set de 25 de pagini cu nume şi date personale folosite de reprezentanţi ai Partidului Naţional Liberal pentru falsificarea unor semnături pe listele de susţinere a candidaţilor la alegerile locale din Bucureşti”, se arată într-un comunicat al Iniţiativei.

”Persoana care ne-a pus la dispoziţie aceste tabele a fost solicitată de reprezentanţi ai PNL, care se ocupau cu strânsul de semnături, să copieze nume cu nume de pe respectivele foi şi să le treacă în tabelul cu semnături de susţinere pentru candidaţii PNL, după care să semneze în dreptul fiecărui nume. Practic, să falsifice semnături. Persoana în cauză este de acord să fie citată ca martor într-o eventuală anchetă a DNA”, precizează sursa citată.

În 25 aprilie, Iniţiativa România a depus la DNA un denunţ penal privind posibila săvârşire a mai multor infracţiuni la strângerea de semnături pentru depunerea dosarelor de candidatură pentru Primăria Capitalei şi primăriile de sector.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, atunci, că în cazul lui Cătălin Predoiu, care încă nu îşi depusese candidatura, era un demers prematur, ea precizând şi că listele de semnături ale candidaţilor liberali sunt verificate ”de trei ori” de către colegi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.