Lumini purpurii proiectate pe clădiri celebre precum Madison Square Garden, show-uri pe Broadway şi petreceri stradale organizate de regizorul Spike Lee în cartierul newyorkez Brooklyn se numără printre evenimentele organizate în Statele Unite, joi după-amiază şi în noaptea de joi spre vineri, pentru a omagia viaţa şi cariera cântăreţului Prince, informează Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Omagii şi evenimente dedicate cântăreţului Prince au fost organizate în diverse regiuni şi oraşe americane. Evenimentele au inclus proiecţii de lumini purpurii pe o serie de clădiri şi poduri celebre, spectacole pe Broadway, petreceri în cluburi şi petreceri stradale.

În New Orleans, celebrul stadion Mercedes-Benz Superdome a strălucit în noaptea de joi spre vineri în purpuriu - o aluzie la titlul celebrului cântec ”Purple Rain”. În aceeaşi lumină purpurie au fost învăluite şi Primăria din San Francisco (City Hall) şi celebra sală Madison Square Garden din New York.

FOTO: theneworleansadvocate.com
FOTO: theneworleansadvocate.com

În Minnesota, statul american în care se află oraşul Minneapolis, unde a murit Prince, podul Interstate 35 West Bridge, construit deasupra fluviului Mississippi, a fost şi el învăluit în proiecţii cu lumini purpurii informează Star Tribune. O petrecere dansantă, care a durat toată noaptea, a fost organizată în centrul oraşului Minneapolis.

Un priveghi organizat în memoria cântăreţului Prince în Leimert Plaza Park din Los Angeles s-a transformat într-o veritabilă petrecere, după ce zecile de participanţi au început să danseze pe ritmurile pieselor celebre din repertoriul artistului, difuzate din boxe uriaşe. Unii dintre participanţi au plâns la începutul evenimentului, însă cele mai multe dintre persoanele prezente la faţa locului au preferat să trateze acţiunea ca pe o celebrare a vieţii lui Prince.

Starurile din spectacolul ”The Color Purple” de pe Broadway au interpretat pe scenă o versiune proprie a cântecului ”Purple Rain”. Producătorii acelui show au publicat pe internet, joi seară, o înregistrare video cu acest moment special, la care au participat nume sonore din showbizul american, precum Jennifer Hudson şi Cynthia Erivo. 

Câteva mii de persoane s-au reunit pe o stradă din centrul oraşului Minneapolis unde se află clubul de noapte în care Prince a filmat videoclipul piesei ”Purple Rain”.

Mii de oameni au venit în faţa clubului, joi după-amiază, unde au depus buchete de flori, lumânări, baloane colorate şi o chitară, lângă zidul exterior al clădirii, în onoarea lui Prince. 

Muzicieni locali au interpretat coveruri ale unora dintre piesele lansate de Prince, iar participanţii au cântat şi dansat pe acordurile acelor single-uri.

Aceleaşi persoane au organizat, apoi, o petrecere dansantă, în memoria artistului american, care a durat toată noaptea.

Dayna Frank, proprietara clubului, a spus că a organizat acea petrecere pentru a oferi oamenilor din Minneapolis un loc în care să poată să îşi împărtăşească emoţiile şi să celebreze viaţa lui Prince. Intrarea la eveniment a fost liberă. Prince a cântat pentru ultima dată în acel club în anul 2007.

Cineastul Spike Lee a adunat o mulţime de aproximativ 1.000 de persoane pentru o petrecere stradală în onoarealui Prince, în cartierul Brooklyn din New York. Participanţii au purtat tricouri purpurii, în memoria artistului decedat.

Fanii, dintre care unii erau însoţiţi de bebeluşii şi câinii lor, au dansat pe muzica lui Prince în faţa companiei de producţie Acres & A Mule, deţinută de Spike Lee. Poliţia newyorkeză a închis accesul pe strada respectivă, iar petrecerea a durat până târziu în noapte.

Atmosfera a fost una veselă, participanţii au purtat tricouri purpuii, au cântat, au dansat şi au adus cu ei buchete de flori în nuanţe de violet şi purpuriu.

Tyka Nelson, sora cântăreţului Prince, s-a deplasat la rândul ei pentru a mulţumi în persoană celor aproximativ 200 de persoane care s-au reunit joi după-amiază în faţa complexului rezidenţial pe care fratele ei îl deţine într-o suburbie a oraşului Minneapolis, pentru a depune lumânări în memoria acestuia.

Tyka Nelson a venit în faţa complexului Paisley Park din orăşelul Chanhassen, joi seară, pentru a se adresa fanilor fratelui ei, care au depus buchete de flori, baloane şi diverse pancarte cu mesaje în memoria artistului. ”Fratele meu v-a iubit pe toţi. Vă mulţumesc pentru că şi voi l-aţi iubit”, a spus Tyka Nelson.

Amy Klobuchar şi Al Franken, senatori de Minnesota, au ţinut să onoreze şi ei memoria artistului dispărut, joi, prin alocuţiuni pe care le-au susţinut în Senatul acestui stat american. ”A fost vecinul nostru, superstarul din vecini”, a spus senatoarea Amy Klobuchar. 

Senatoarea a vorbit şi despre un moment emoţionant, în care Prince a susţinut un concert ad-hoc după ce echipa de baschet din Minnesota a câştigat finala campionatului naţional american.

Al Franken, fost actor de comedie din echipa emisiunii ”Saturday Night Live”, a spus că ”simţul artistic, inovaţia şi prezenţa lui Prince au inspirat şi vor continua să inspire milioane de oameni”. 

Prince a murit, joi, la vârsta de 57 de ani. Trupul neînsufleţit al artistului a fost descoperit în studioul de înregistrări Paisley Park din Chanhassen, un oraş din statul american Minnesota.

Cântăreţ, compozitor, aranjor şi instrumentist, considerat unul dintre cei mai inventivi muzicieni din epoca modernă, Prince s-a inspirat din artişti aparţinând unor genuri muzicale diferite, precum James Brown, The Beatles şi Jimi Hendrix. Printre piesele sale de succes se numără cântece precum ”Little Red Corvette”, ”Let's Go Crazy” şi ”When Doves Cry”.

Originar din Minneapolis, a devenit cunoscut la sfârşitul anilor 1970 cu piesa ”Wanna Be Your Lover” şi în următoarele decenii a cucerit publicul şi topurile muzicale cu albume precum ”1999” şi ”Purple Rain”.

A câştigat şapte premii Grammy şi a cântat în pauza galei Super Bowl din 2007, realizând cu acea ocazie unul dintre cele mai spectaculoase show-uri din cariera sa.

Albumele lansate de Prince s-au vândut în peste 100 de milioane de copii şi a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun cântec original cu single-ul ”Purple Rain”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.