AEP anunţă că au fost înregistrate peste 53.000 de cereri pentru ocuparea posturilor de experţi electorali, în 245 de localităţi nefiind asigurat minimul necesar, în timp ce alte 38.000 de persoane vor să fie operatori de calculator, existând şi aici aproape 200 de localităţi cu deficit de personal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autoritatea Electorală Permanentă anunţă că, până la data de 14 aprilie 2016, au fost înregistrate la nivel naţional 53.337 de cereri din partea persoanelor care doresc să facă parte din Corpul experţilor electorali, din cadrul căruia vor fi desemnaţi prin tragere la sorţi preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare şi locţiitorii acestora.

"Precizăm că în acest moment există 245 de localităţi în care nu este îndeplinit necesarul de experţi electorali. Dintre acestea, 24 de localităţi figurează cu zero cereri înregistrate pentru această funcţie", se arată într-un comunicat al instituţiei.

Printre judeţele cu cele mai multe localităţi care înregistrează deficit de experţi electorali se numără Dâmboviţa (49 de localităţi), Bihor (18 localităţi), Dolj (15 localităţi), Argeş şi Ialomiţa (câte 11 localităţi).

Probleme sunt şi în Capitală. În Sectorul 1 există un deficit de 159 de persoane, în Sectorul 2 de 84 de persoane, în Sectorul 4 de 76 de persoane, în Sectorul 5 de 134 de persoane, iar în Sectorul 6 de 36 de persoane. Astfel, doar Sectorul 3 are numărul necesar asigurat.

Cererile mai pot fi depuse pentru Corpul experţilor electorali până la data de 21 aprilie 2016, potrivit AEP.

În privinţa operatorilor de calculator, Autoritatea precizează că au fost înregistrate la nivel naţional 38.086 cereri, dintre care 30.011 au fost declarate admise, iar 1.206 respinse. Necesarul naţional este de 23.637 de operatori de calculator.

În pofida faptului că numărul a fost depăşit la nivel naţional, în 196 de unităţi administrativ-teritoriale se înregistrează deficit de operatori de calculator ai secţiilor de votare, iar în opt dintre acestea nu există niciunul admis.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.