Valentin Jucan, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), a declarat, la finalul şedinţei de joi, că va face o sesizare de abuz în serviciu la Parchetul General, împotriva Laurei Georgescu, preşedintele Consiliului, care nu ar fi semnat decizia CNA de transformare şi scoatere la concurs a unor posturi din instituţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În şedinţa din 5 aprilie, Consiliul a aprobat în unanimitate patru solicitări ale Biroului Resurse Umane de transformare a unor posturi şi demararea concursurilor.

Biroul a cerut ”transformarea postului de auditor, grad profesional principal, în asistent şi scoaterea acestuia la concurs; transformarea postului de consilier superior din cadrul Biroului Financiar Contabilitate în consilier debutant şi scoaterea acestuia la concurs; scoaterea la concurs pe perioadă determinată a postului de consilier principal din cadrul Direcţiei Monitorizare”, precum şi ”promovarea d-nei Monica Şerban din cadrul Biroului Licenţe Autorizări, din funcţia de Consilier principal în Consilier superior”.

”În şedinţa de săptămâna trecută, pe care am condus-o, s-au aprobat nişte modificări de posturi şi scoateri la concurs. Deşi avem un regulament, acestea nici acum nu au fost semnate de către ordonatorul principal de credite. Noi am votat aici nişte transformări de posturi şi nişte scoateri la concurs. Nu s-au semnat. (...) E abuz în serviciu. Fac o sesizare pentru abuz în serviciu”, a declarat Jucan.

Conform Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al CNA, preşedintele Consiliului ar fi trebuit să semneze decizia în termen de cinci zile.

Laura Georgescu nu a comentat sesizarea lui Valentin Jucan.

Ulterior, Valentin Jucan a declarat că Laura Georgescu a semnat documentele după ce el a anunţat că va face o sesizare de abuz în serviciu la Parchetul General.

"Dânsa a spus că nu ştie de aşa ceva, că nu le-a avut la mapă. În momentul în care şefa cancelariei i-a pus în faţă documentele interne, adică foile de ieşire ale documentelor de la departamentul Resurse Umane către Consiliu, de la Consiliu către Cancelarie, respectiv de la Cancelarie către preşedinte, în momentul când i le-a pus în faţă şi a spus «cum puteţi să spuneţi că nu le-aţi avut, când, uitaţi, noi avem documentele de ieşire»... Nu a mai spus nimic. Într-un final, le-a semnat”, a precizat Valentin Jucan. 

”Deci, în CNA, în continuare, cât această Laura Georgescu este în funcţie, funcţionează această variantă, cu ameninţări, cu plângeri penale", a declarat Valentin Jucan, pentru agenţia de presă News.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.