Un profesor de genetică recomandă persoanelor care doresc să slăbească o dietă bazată pe ciocolată, vin şi brânză, în urma unui studiu la care au participat 2.000 de gemeni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Profesorul Tim Spector de la King’s College din Londra a publicat o carte - ”Mitul dietelor: Secretul din spatele a ceea ce mâncăm” - în care susţine că greutatea corporală a fiecărui om depinde în principal de o serie de microbi pe care îi avem în intestin, scrie Business Insider.

Potrivit lui Spector, fiecare individ are un set diferit de microbi în intestin, iar aceştia pot influenţa multe dintre procesele din organismul omului - inclusiv cât de mult cântărim.

Pornind de la această premisă, profesorul Spector recomandă pentru slăbire o dietă bazată pe ciocolată, vin şi brânză. Acesta susţine că persoanele care doresc să se menţină slabe şi sănătoase trebuie să consume în general alimente care duc la reproducerea şi creşterea numărului de bacterii ”bune” din intestin. Iar aceste alimente sunt ciocolata, vinul şi cafeaua, deoarece ele conţin polifenoli: antioxidanţi cu care se hrănesc microbii din intestin şi le permit acestora să se reproducă.

Vinul şi ciocolata conţin un tip de polifenoli numit flavonoide, despre care Spector spune că au un rol anti-inflamator, anti-oxidant şi efecte microbiene importante. Flavonoidele se găsesc şi în măsline şi nuci, dar boabele de cacao au cea mai mare cantitate.

Pentru a-şi dovedi teoria, profesorul Spector şi echipa sa au realizat un studiu pe 2.000 de gemeni. Rezultatul a arătat că cei care aveau în sânge un nivel mai ridicat de flavonoide, produs de consumul de vin şi ciocolată, erau mai slabi, aveau o tensiune arterială scăzută, oase mai puternice şi un risc mai scăzut de diabet zaharat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.