Omul de afaceri Iosif Armaş, care a contribuit decisiv la privatizarea staţiunii Băile Herculane, din judeţul Caraş- Severin, a fost ridicat din Bucureşti şi urmează să fie dus la DIICOT Caraş-Severin pentru a fi audiat în cazul de delapidare şi bancrută frauduloasă, cu prejudiciu de 30 de milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alături de preşedintele CA al SC Hercules Băile Herculane, Iosif Armaş, urmează să fie ridicate pentru a fi audiate alte 11 persoane, printre care foşti directori ai firmelor controlate de Armaş, dar şi un fost director al Agenţiei pentru Rezervele Statului Caraş- Severin.

Miercuri dimineaţă, procurorii Biroului Teritorial Caraş-Severin al DIICOT au făcut 16 percheziţii în Caraş- Severin, la Băile Herculane şi Caransebeş, dar şi în judeţul Timiş şi în Capitală, într-un caz de constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare şi complicitate la delapidare, bancrută frauduloasă şi complicitate la această infracţiune, spălare de bani şi abuz în serviciu..

Anchetatorii au descins, miercuri, şi la Agenţia pentru Rezervele Statului, din judeţul Caraş- Severin.

Potrivit anchetatorilor, Iosif Armaş, preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC Hercules SA Băile Herculane, acţionar şi administrator special al SC Argirom Internaţional SA Bucureşti (societate care, la rândul ei, deţinea peste 60 % din acţiunile Hercules, directorul general Filip Răiescu şi directorul economic Gavril Adamescu, ambii la SC Hercules, sunt suspectaţi că au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat ulterior şi alte persoane, având drept scop scoaterea activelor/bunurilor societăţii din patrimoniul acesteia şi însuşirea pentru membrii grupului a sumelor de bani obţinute din valorificarea acestor active.

Astfel, anchetatorii susţin că au fost înstrăinate în mod fraudulos mai multe hoteluri, restaurante, băi termale şi pavilioane ale unor sanatorii

Prejudiciul total cauzat în acest caz, în care este suspectă şi Monica Angela Borza, lichidator judiciar, se ridică la 123.325.726 lei (aproximativ 30 de milioane de euro)..

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.