Anchetatorii DIICOT au găsit la percheziţiile făcute la domiciliul solistului formaţiei Paraziţii canabis ţinut în cutii metalice, flacoane de plastic de vitamine, dar şi într-un plic pe care era notat ”Pentru domnul Cheloo”, au declarat pentru News.ro surse judiciare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit surselor citate, la percheziţiile făcute la domiciliul lui Ion Cătălin Ştefan, solist al trupei de muzica hip-hop Parazitii cu numele de scenă Cheloo, s-au găsit: o cutie metalică, de formă cilindrică de culoare albă, cu inscripţia ”Tivoli”, în care se afla o pungă din plastic ce conţinea canabis, un recipient din plastic inscripţionat ”Optisana Calcium + Vitamin D3”, o tabacheră din plastic, de culoare neagră, cu inscripţia ”Al Capone Sweets Filter”, în care se afla o ţigaretă confecţionată artizanal, un recipient din plastic, de culoare albă, cu etichetă galbenă, inscripţionată ”Supradyn”, un recipient din plastic, de culoare albă, inscripţionat ”Walmark Zinc formula forte”, o pipă metalică cu urme de arsură şi materie vegetală şi două grindere (instrumente metalice sau din plastic cu dinţi cu care se toacă mărunt tutunul, n.r.) - cu urme de materie vegetală - unul din plastic de culoare roz şi unul din lemn cu inscripţia ”Amsterdam”.

De asemenea, mai afirmă sursele citate, s-a mai găsit canabis în plicuri de hârtie, pe unul dintre ele fiind scris ”Pentru domnul Cheloo”.

Testele de laborator au demonstrat existenţa canabisului în cinci dintre probele găsite.

Procurorii DIICOT Ploieşti au făcut, miercuri,  zece percheziţii în Bucureşti şi judeţele Prahova şi Ialomiţa, inclusiv la locuinţa cântăreţului Cheloo, într-un dosar privind infracţiuni de trafic de droguri.

În jurul orei 12.45, Cheloo a fost dus la sediul DIICOT Ploieşti, el fiind suspectat şi de consum de stupefiante, după ce la casa sa de vacanţă de lângă Breaza procurorii au descoperit câteva grame de canabis. Întrebat de jurnalişti dacă are ceva să îşi reproşeze, acesta a spus: "Multe!“. De asemenea, întrebat cum se simte, Cheloo a răspuns: "Ca un lup între oi".

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că solistul trupei Paraziţii i-ar fi dat gratuit canabis, în câteva rânduri, unui investigator sub acoperire şi unui colaborator al procurorilor DIICOT.

Cheloo a fost plasat sub control judiciar de procurorii DIICOT, miercuri seară.

Alte peste 80 de persoane, între care foarte mulţi adolescenţi, au fost duşi la DIICOT pentru a fi audiaţi în acest dosar. Potrivit unor surse judiciare, este vorba despre tineri consumatori de droguri din Bucureşti, dar şi din mai multe localităţi ale judeţului Prahova.

Pe parcursul audierilor, părinţi şi rude ale unora dintre tinerii ridicaţi de către anchetatori s-au prezentat la sediul DIICOT.

Opt persoane au fost reţinute de procurorii DIICOT şi arestate, joi, prin decizia Tribunalului Prahova.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.