Două vehicule ale poliţiei ruse au fost aruncate în aer marţi noaptea în republica Daghestan din Caucaz, iar un ofiţer a fost ucis şi alţi doi răniţi în deflagraţia revendicată de jihadiştii Statului Islamic, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Două maşini au fost detonate folosind un tip de dispozitiv explozibil necunoscut”, a precizat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Daghestan.

Agenţia Amaq, care susţine Statul Islamic, a publicat un  mesaj de revendicare a atentatului, susţinând că cei care au plantat dispozitivul electronic ar fi jihadişti locali. De asemenea, agenţia precizează că numărul poliţiştilor ucişi se ridică la zece însă autorităţile ruse nu au confirmat informaţia.

Nu este prima dată când Statul Islamic revendică un atac asupra forţelor de securitate din Caucaz, o regiune volatilă cu o populaţie majoritar musulmană şi cu o insurgenţă puternică condusă de radicalii islamişti.

De altfel, Caucazul a devenit o sursă importantă de luptători străini pentru Statul Islamic, iar Rusia contribuie cu cel mai mare număr de jihadişti pentru conflictul sirian.

Atacuri similare asupra poliţiei au avut loc în Daghestan cel mai recent în luna februarie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.