Piaţa serviciilor de IT a intrat într-o nouă etapă de evoluţie, caracterizată de cadrul colaborativ dintre furnizori, clienţi şi analişti de profil. Această relaţie trilaterală este cea care setează tendinţele cheie şi redefineşte peisajul general al serviciilor de IT, potrivit specialiştilor Luxoft.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ce contează, însă, cel mai mult? Competenţele furnizorului, o mai mare securitate a datelor, tehnologiile utilizate, costul, gradul de inovaţie sau o combinaţie între toate aceste elemente? Când vine vorba despre alegerea celui mai potrivit furnizor de servicii IT, cel mai important aspect rămâne setarea priorităţilor în raport cu obiectivele de business.

În mod firesc, toate transformările vin pe fondul evoluţiei tehnologice şi al competitivităţii crescute din piaţă. În acest context, specialiştii Luxoft au trasat următoarele tendinţe care vor marca în continuare piaţa  serviciilor de IT:

1. Nearshore (servicii offshore de proximitate) – Clienţii optează tot mai mult pentru externalizarea proiectelor către destinaţii nearshore. Factorii care influenţează în mod deosebit această tendinţă ţin de comunicarea facilă şi de necesitatea adaptării cât mai rapide la cerinţe în continuă schimbare.

2. Ascensiunea Europei Centrale şi de Est în IT – Europa Centrală şi de Est devine tot mai atractivă pentru investitorii globali care caută să îşi scadă costurile, să îşi crească eficienţa operaţională şi să îşi îmbunătăţească serviciile. Conform specialiştilor Luxoft, România continuă să funcţioneze ca o parte esenţială a activităţii din centrele IT de livrare pentru pieţe dezvoltate. Furnizorii români de servicii, de exemplu, oferă expertiză într-o diversitate de limbi, proximitate pentru o varietate de pieţe europene şi o forţă de muncă bine pregătită. România prezintă şi alte avantaje, precum calitatea de membru al UE, un fus orar convenabil şi apropierea culturală de Europa.

3. Securitatea cibernetică – nu se mai rezumă, în prezent, doar la protecţia calculatorului sau a datelor personale, ci s-a extins şi la nivelul marilor companii care trebuie să îşi protejeze atât reţelele, cât şi bazele de date interne. Soluţiile de prevenire a infracţionalităţii cibernetice implică algoritmi complecşi, care necesită competenţe avansate din partea inginerilor IT. Odată cu dezvoltarea Internet of Things (IoT) şi apariţia dispozitivelor inteligente, se estimează o creştere a vulnerabilităţii utilizatorilor în faţa atacurilor cibernetice, ceea se va reflecta în dezvoltarea soluţiilor de prevenire a acestui tip de infracţionalitate.

4. Competenţele inginerilor software cântăresc în alegerea furnizorului de soluţii IT –  Clienţii aleg să lucreze cu furnizori care au abilităţile necesare să înţeleagă uşor cerinţele unui proiect şi să livreze soluţiile conform specificaţiilor comunicate.

5. Înţelegerea industriei este esenţială – Transformarea digitală schimbă modelele de afaceri şi peisajul concurenţial din cele mai multe industrii. Pe fondul cerinţelor de business în schimbare şi al nevoii de digitalizare a industriilor, tot mai mulţi clienţi se îndreaptă către furnizori care reuşesc să construiască soluţii ce pot deveni operaţionale într-un timp cât mai scurt şi a căror implementare este mai eficientă din punctul de vedere al costurilor.

***

Despre Luxoft

Luxoft Holding, Inc. (NYSE:LXFT) este un furnizor de top de servicii de dezvoltare software şi soluţii IT inovatoare către clienţi globali, cu precădere companii multinaţionale. Luxoft oferă dezvoltare personalizată de software şi suport pentru aplicaţii de bază şi aplicaţii vitale pentru afaceri, inginerie de produs, testare şi consultanţă în tehnologie. Soluţiile Luxoft sunt bazate pe produse şi platforme proprietare, care au un impact direct asupra rezultatelor de afaceri ale clienţilor şi se concentrează, în permanenţă, pe inovaţie.

Compania dezvoltă soluţii şi livrează servicii din 27 de centre de livrare dedicate, din lumea întreagă. Luxoft numără peste 10.000 de angajaţi în 31 de birouri din 17 ţări din America de Nord, Mexic, Europa de Vest şi de Est, Asia Pacifică şi Africa de Sud.  Luxoft este înregistrată în Tortola, Insulele Virgine Britanice, are centrul operaţiunilor în Zug, Elveţia şi este listată pe bursa de la New York.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi: https://www.luxoft.com/

Luxoft a intrat pe piaţa românească în anul 2008, prin achiziţia ITC Networks, una din cele mai mari şi mai vechi companii de software de telecomunicaţii de pe piaţa locală. Luxoft România are peste 1.600 de angajaţi şi este cel de-al doilea centru de livrare Luxoft din acest punct de vedere. Compania oferă servicii de inginerie de produs şi dezvoltare de aplicaţii pentru clienţi din domeniile telecom, financiar şi auto.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.