Ministrul Mediului Cristiana Paşca Palmer a declarat, joi, la Primăria Capitalei, că ministerul a alocat din 2014 o finanţare de 10 milioane de euro pentru 100 de kilometri de piste de biciclete în Bucureşti, banii nefiind utilizaţi, în timp ce primarul interimar Răzvan Sava a spus că în acest moment este reactualizat studiul de fezabilitate întocmit cu doi ani în urmă şi se doreşte începerea lucrărilor până la sfârşitul anului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După întrevederea avută joi dimineaţă cu primarul Capitalei, Palmer a spus că principala temă discutată a fost realizarea reţelei de piste de biciclete, proiect pentru care ministerul a alocat bani din 2014, dar care nu a demarat.

Ministrul a precizat că banii sunt încă disponibili şi îşi doreşte, ca şi primarul interimar, ca lucrările să înceapă până la sfârşitul anului.

Răzvan Sava a spus că există un studiu de fezabilitate pentru acest proiect din 2014, care acum este în curs de reactualizare. El a adăugat că se doreşte să nu mai fie construite piste care nu sunt aprobate de Brigada Rutieră şi cu care nu sunt de acord nici beneficiarii.

Realizarea efectivă a pistelor, după încheierea studiilor necesare şi desemnarea constructorului prin licitaţie, va dura aproximativ un an – un an şi jumătate, estimează Sava.

După realizarea pistelor, proiectul s-ar putea continua cu achiziţia de biciclete şi amplasarea de puncte pentru închirierea acestora, pe modelul capitalelor europene, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Capitalei, Alexandru Ichim.

”În momentul de faţă există trei variante de trasee de biciclete, pe trotuar, pe carosabil şi mixt – soluţia găsită pe Calea Victoriei. Niciuna dintre cele trei variante nu corespunde nevoilor şi realităţilor municipiului Bucureşti. Studiul de fezabilitate, realizat de data aceasta de specialişti în trafic, va identifica soluţia optimă”, a spus Ichim, precizând că studiile au fost făcute până acum de peisagişti.

El a mai spus că noile piste vor fi proiectate după ce vor fi consultaţi viitorii utilizatori şi ONG-urile de profil.

O reţea de 122 de kilometri de piste de biciclete a mai fost realizată de PMB în perioada 2008 - 2010, cu un buget de 11 milioane de euro, însă 80 la sută dintre ele au fost declarate ilegale de Brigada Rutieră a Capitalei în 2012. Şi bicicliştii s-au plâns că pe pistele respective erau chioşcuri sau copaci şi că era periculoasă folosirea lor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.