Un tren Regio în care se află aproximativ 100 de persoane a intrat în coliziune cu o cisternă încărcată cu GPL în localitatea ilfoveană Dimieni, circulaţia pe şoseaua de centură a Capitalei fiind oprită la kilometrul 25 în dreptul localităţii Tunari din cauza accidentului. Impactul nu a fost urmat de un incendiu, iar zona a fost izolată pe o rază de 500 de metri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Accidentul a fost anunţat miercuri dimineaţă în jurul orei 8.20 la numărul 112. Mai multe echipaje ale pompierilor au plecat spre trecerea la nivel cu calea ferată de la Dimieni, o localitate aflată în nordul judeţului Ilfov, la 12 kilometri de Bucureşti, la câteva sute de metri de capătul de pistă al aeroportului Otopeni.

Din primele date ale poliţiştilor se pare că şoferul cisternei de gaz petrolier lichefiat (GPL) nu s-ar fi asigurat. În zonă trecerea la nivel cu calea ferată este marcată cu un simplu indicator rutier, fără bariere şi fără semnale sonore sau luminoase.

Potrivit pompierilor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov, cea mai apropiată clădire de locul accidentului este un service aflat la 700 de metri distanţă.

Şoferul autocisternei a fost rănit iar la ora transmiterii acestei ştiri primeşte îngrijiri medicale. În tren se aflau aproximativ 100 de persoane care sunt evaluate de medicii SMURD sosiţi la locul accidentului. Mecanicul locomotivei nu a fost încarcerat.

Traficu pe Şoseaua de Centură a Capitalei, potrivit centrului Infotrafic al Poliţiei Române, a fost oprit la kilometru 25, în dreptul localităţii Tunari din cauza acestui accident. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.