Douăzeci şi unu de judeţe sunt, de miercuri până joi dimineaţă, sub avertizare cod galben de ploaie, lapoviţă şi ninsoare, în toată ţara fiind temperaturi scăzute.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Judeţele care de miercuri, de la ora 08.00, se află sub avertizare cod galben sunt Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Hunedoara, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Braşov, Covasna, Harghita, Vrancea, Bacău, Neamţ, Suceava, Botoşani şi unele zone din Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Mureş şi Sibiu, avertizarea fiind valabilă până joi, la ora 11.00.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, începând de miercuri, aria precipitaţiilor va cuprinde toată ţara dinspre sud-vest. Vor fi ploi, iar în noaptea de miercuri spre joi şi în prima parte a zilei de joi, în estul şi în sud-estul Transilvaniei, precum şi în nordul şi vestul Moldovei, precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

În zona montană vor predomina ninsorile, mai abundente în Carpaţii Meridionali şi Orientali, unde se va depune strat nou de zăpadă.

În sudul Banatului, zona deluroasă din Oltenia, Muntenia şi sudul Moldovei se vor cumula 25-30 de litri pe metru pătrat şi pe arii restrânse 40-50 de litri pe metru pătrat.

Şi în judeţele din sudul şi sud-estul ţării, inclusiv în Bucureşti, neavertizate cu cod galben, va ploua şi se vor cumula 15-25 de litri pe metru pătrat, iar vântul se va intensifica şi temporar vor fi rafale de peste 50-60 de kilometri pe oră.

Vremea va fi rece pentru ultima decadă a lunii martie în majoritatea zonelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.