Interpreta Delia a fost desemnată ”artistul anului” la gala celei de-a XIV-a ediţii a Premiilor Muzicale Radio România, care a avut loc duminică, la Sala Radio.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cântăreaţa a câştigat şi la categoria ”Piesa anului”, cu melodia ”Inimi desenate”, cu muzica semnată de Alex Pelin, iar textul de Ovidiu Baciu. Cu aceeaşi piesă, Delia a fost câştigătoare şi la categoria ”Big like”.

Premiul pentru cea mai bună voce masculină a fost câştigat de Mihail, iar premiul pentru cea mai bună voce feminină i-a revenit Andrei.

La categoria ”Cel mai bun video” a câştigat ”Avioane de hârtie”, melodia fiind interpretată de Shift feat. Andra şi compusă de Marius Moga, Gabriel-Mihai Istrate, cu textul semnat de Moga şi Gabriel Mihai-Istrate.

În cadrul galei, premiul pentru întreaga carieră i-a fost acordat lui Marius Ţeicu.

Premiul ”Omul cu chitara” a fost câştigat de Zoia Alecu, iar premiul pentru cel mai bun mesaj i-a revenit trupei Proconsul, pentru piesa ”Un om mai bun”, cu muzica semnată de Dragoş Dincă şi Robert Anghelescu.

Premiul de Excelenţă i-a revenit cântăreţului Gabriel Cotabiţă, Direcţia 5 feat. Alinka au câştigat la categoria ”Cel mai bun duo/grup”, pentru ”Te iubesc”. Direcţia 5/Cat Music au primit, de asemenea, premiul pentru cel mai bun album – ”Te iubesc”.

Cea mai bună piesă pop a fost desemnată ”Niciodată să nu spui niciodată!”, interpretată de Andra feat. Cabron, cu muzica semnată de Marius Moga, Mădălin Roşioru şi Andi Grasu.

”Bop, Bop”, interpretată de INNA feat. Eric Turner a fost desemnată cea mai bună piesă pop-dance, cu muzica şi textul de Eric Turner, Carl Bjorsell, Thomas Troelsen, Marcel Botezan, Sebastian Barac & Jason/ Roton.

Cea mai bună piesă pop-rock a fost aleasă ”De câte ori sate iubesc”, cântată de Holograf, cu muzica şi textul de Dan Bittman /MediaPro Music Entertainment.

Premiul pentru debutul anului i-a revenit Nicoletei Nucă.

Cele 17 premii au fost înmânate de interpreţi, compozitori şi producători: Paula Seling, Mihai Pocorschi, Ionel Tudor şi Andreea Andrei, dar şi de oameni de radio - Bogdan Pavlică, Mihai Cosmin Popescu, Gabriela Scraba, realizator şi producător al Galei Premiile Muzicale Radio România, Flavia Voinea, manager Bucureşti FM şi Daniel Sârbu, manager Radio Constanţa.

Amfitrionii ediţiei au fost Daniela Mihai – realizator Prietenii de la 10 la RRA şi Eugen Rusu, realizator Matinal Radio România Actualităţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.