Christel Ţopescu, soţia lui Cristian Ţopescu şi care în prezent este coordonatorul Secţiei germane din cadrul TVR, a fost propusă de către preşedintele Klaus Iohannis în Consiliul de Administraţie al televiziunii publice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform unui comunicat al Administraţiei prezidenţiale, propunerile preşedintelui Klaus Iohannis pentru noul Consiliul de Administraţie al TVR sunt Christel Ţopescu, membru titular, şi Ana Maria Sandu, membru supleant.

Christel Ţopescu este în prezent coordonator cu atribuţii de producător executiv al Secţiei germane a TVR. Ea este soţia lui Cristian Ţopescu.

Potriviti Legii 41/1994, privind funcţionarea SRR şi SRTv, preşedintele României nominalizează un membru titular şi un membru supleant pentru Consiliul de Administraţie al televiziunii publice.

Propunerile şefului statului au fost înainte conducerii celor două Camere ale Parlamentului.

Birourile Permanente ale celor două Camere se reunesc, luni, la prânz, unul din subiectele discutate urmând a fi calendarul exact al audierilor candidaţilor pentru funcţiile de membri ai Consiliului de Administraţie al TVR, precum şi cel al votului din plen, preconizat a avea loc marţi.

Săptămâna trecută, conducerea Parlamentului a anunţat că audierile pentru candidaţii la funcţiile de membri ai CA al TVR vor avea loc luni, însă până în acest moment nu au fost încă transmise toate propunerile grupurilor parlamentare şi alte instituţiilor. Propunerea iniţială era ca aceste audieri să aibă loc marţi, însă decizia finală, potrivit stenogramei şedinţei Birolui Permanent al Camerei Deputaţilor, s-a stabilit să fie luată luni, la ora 14.00. Atunci se va afla exact când va fi audiat şi votat noul Consiliu de Administraţie, dar şi când va fi votat, varianta agreată fiind ca plenul reunit să se întrunească cel târziu marţi.

George Orbean, fost manager de proiect la Digi 24, a fost propus de Guvern pentru a face parte din Consiliul de Administraţie al TVR, au declarat pentru News.ro surse guvernamentale.

Până în acest moment, PNL, UDMR şi ALDE au mai anunţat oficial care vor fi candidaţii propuşi.

Astfel, din partea liberalilor, în noul CA ar putea intra jurnalistul Oana Stănciulescu şi fostul secretar de stat Cristian Petcu.

UDMR o va propune pe Debreczeni Hajnal.

ALDE îl susţine pe regizorul Cristian Hadji-Culea, directorul Teatrului Naţional din Iaşi.

PSD urmează să propună trei nume, potrivit algoritmului politic, însă lista nu a fost definitivată. Potrivit unor surse social-democrate, PSD vrea să-i ofere actualului preşedinte director general interimar, Irina Radu, un post în noul CA, însă discuţiile continuă.

Alte propuneri trebuie să vină din partea angajaţilor din TVR şi din partea grupului minorităţilor naţionale din Parlament.

Consiliul de Administraţie al TVR a fost demis în luna septembrie 2015, după ce raportul a fost respins de plen. Preşedinte director general a fost numită atunci Irina Radu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.