Facebook va începe criptarea apelurilor vocale prin intermediul serviciului de mesagerie WhatsApp în următoarele săptămâni, potrivit publicaţiei britanice The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Facebook nu au fost disponibili pentru comentarii.

Companii din sectorul tehnologiei precum Facebook, Alphabet şi Snapchat lucrează la îmbunătăţirea protecţiei datelor personale, dar eforturile lor nu par să aibă legătură directă cu disputa Apple cu FBI, privind deblocarea unui iPhone folosit de unul dintre trăgătorii din atacul produs în decembrie în San Bernardino, California, în care 14 oameni au fost ucişi.

Google, parte a grupului Alphabet, vrea să îmbunătăţească tehnologia necesară respectării confidenţialităţii datelor clienţilor, printr-un proiect de criptare a serviciului de email, în timp ce Snapchat lucrează la un sistem sigur de mesagerie, potrivit Guardian.

Reprezentanţii celor două companii nu au fost disponibili pentru comentarii.

Proiectele acestor companii, deşi noi, au început înainte de procesul Apple cu FBI, care a debutat luna trecută.

Numeroase companii din Silicon Valley şi şefii acestora, precum directorul general al Google, Sundar Pichai, şi cel al Facebook, Mark Zuckerberg, şi-au exprimat sprijinul pentru Apple.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.