Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că senatorul Gabriela Firea rămâne primă variantă pentru a fi candidatul partidului la Primăria Capitalei, dar că şi senatorii Eugen Teodorovici şi Şerban Nicolae şi-au anunţat intenţia de a candida.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Săptămâna viitoare vrem să anunţăm candidaturile. Gabriela Firea are prima şansă. O să fie un proces transparent. Însă, sunt convins că o să aflaţi informaţii din interior. Mai sunt doi colegi care şi-au exprimat intenţia: Eugen Teodorovici şi Şerban Nicolae. Despre candidatul independent, eu vă spun foarte cinstit: există candidaţi independenţi, dar primari dependenţi. Ei depind de Consiliu. Ceea ce e necesar pentru Bucureşti în următorii ani nu poate fi realizat decât de o susţinere serioasă în CGMB”, a  spus Liviu Dragnea, la Adevărul Live. 

Totodată, liderul PSD a precizat că nu exclude niciun fel de alianţă după alegerile locale. 

”Primarul şi consilierii noştri vor face propuneri de discuţii cu alte partide. Să spunem că excludem pe cineva nu cred că ar fi corect. O să le spun şi candidaţilor noştri că, după alegeri, toate propunerile bune să fie preluate. Suntem deschişi la o colaborare cu ceilalţi contracandidaţi după alegeri. Este păcat să nu foloseşti orice idee bună”, a declarat Dragnea. 

Liviu Dragnea a declarat luni că le-a propus lui Eugen Teodorovici, Rovana Plumb şi Nicolae Bănicioiu să fie candidaţii PSD la primariile de sector, însă aceştia au refuzat. 

Vicepreşedintele PSD Nicolae Bănicioiu a declarat pentru News.ro că nu i se pare oportună o candidatură la alegerile locale.

Fostul ministru Eugen Teodorovici a scris pe pagina sa de Facebook că toată lumea are nevoie de câteva zile de gândire pentru a avea nu numai datele şi măsurătorile, dar şi abordările raţionale, atent analizate, pentru cei mai buni candidaţi pe care PSD poate să-i propună în Bucureşti.

În opinia sa, ”este o miză politică mult prea importantă pentru partid pentru ca discuţiile să fie purtate cu grabă şi repezit, împinse de la spate”.

”În ceea ce mă priveşte, nu am refuzat nimic pentru că nu am avut o propunere concretă pe care să o accept sau refuz. Am certitudinea că aş fi în stare să gestionez nu doar un sector, ci şase sectoare. Dar nu este vorba despre mine, ci este vorba despre ce este cel mai bine pentru partid, pentru bucureşteni”, mai scrie Eugen Teodorovici.

Conducerea PSD se va reuni săptămâna viitoare în Comitetul Executiv Naţional pentru a valida mai multe candidaturi pentru primăriile reşedinţă de judeţ, dar şi pentru Primăria Capitalei şi cele de sector. În acest moment se fac mai multe măsurători sociologice în Bucureşti, rezultate care vor fi prezentate la şedinţa de săptămâna viitoare şi pe baza cărora vor fi validaţi candidaţii PSD la primăriile de sector şi Primăria Generală. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.