Un bărbat din judeţul Călăraşi a fost condamnat definitiv la închisoare pe viaţă, după ce, în 2008 şi 2009, a omorât două bătrâne în locuinţele cărora intrase pentru a fura, în prezent el ispăşind o altă pedeapsă, de 20 de ani de închisoare, tot pentru o crimă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat dat publicităţii, marţi, de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Ionuţ Artur Strungaru a fost condamnat definitiv la închisoare pe viaţă pentru două infracţiuni de omor săvârşite în anii 2008-2009. 

Astfel, Tribunalul Călăraşi l-a condamnat la detenţie pe viaţă pentru Strungaru, iar acesta a contestat decizia la Curtea de Apel Bucureşti, însă luna trecută el şi-a retras apelul. Ca urmare, condamnarea dată de instanţa de fond a rămas definitivă.

Ionuţ Artur Strungaru a fost trimis în judecată la sfârşitul lunii iunie a anului trecut, pentru două infracţiuni de omor calificat, viol, violare de domiciliu, tentativă de tâlhărie calificată, tâlhărie calificată şi distrugere.

Strungaru a fost deferit justiţiei pentru două crime comise în septembrie 2008 şi în mai 2009, ambele victime fiind femei în vârstă de peste 70 de ani.

Primul omor a fost comis în 8 septembrie 2008. După ce a băut alcool la un bâlci organizat în oraşul Călăraşi, Strungaru a mers în comuna Grădiştea, unde locuia, continuând să consume băuturi alcoolice. În timpul nopţii, a intrat în casa unei femei de 82 de ani, despre care ştia că locuieşte singură. El a căutat bani sau alte valori în prima cameră a casei, după care a trecut în camera în care bătrâna dormea şi a bătut-o, cerându-i să îi spună unde ţine banii. Ulterior, el i-a pus căluş şi a violat-o, după care a continuat să o lovească până când bătrâna a murit.

Ionuţ Strungaru a ascuns cadavrul parţial sub pat, s-a spălat de sânge la o fântână din apropierea casei sale, după care s-a culcat, iar a doua zi a ars hainele purtate la comiterea faptei.

A doua crimă a avut loc în 8 mai 2009. După ce a băut la un bar din Grădiştea, Ionuţ Strungaru a mers la locuinţa unei femei în vârstă de 71 de ani, ştiind că locuieşte singură, şi a intrat în casă, căutând bani. Apoi a intrat în camera în care femeia dormea, iar când aceasta s-a trezit şi a început să ţipe, tânărul a lovit-o în cap cu o săpăligă, întrebând-o unde sunt banii. Întrucât bătrâna i-a spus că nu are bani, a continuat să o lovească în cap cu săpăliga şi cu un ciocan, după care a adunat covoarele şi le-a aşezat deasupra victimei, dându-i foc. Totodată, el a dat drumul la gaz dintr-o butelie, ca anchetatorii să creadă că a fost vorba despre o explozie.

Ulterior, Strungaru s-a întors la bar, iar a doua zi a aruncat hainele pe care le-a purtat şi un telefon mobil pe care îl furase de la victimă.

Raportul de expertiză medico-legală a arătat că moartea femeii s-a datorat şocului combustional, consecinţa unor arsuri prin flacără, urmate de carbonizare cvasitotală. Leziunile nu erau specifice unei explozii, au concluzionat procurorii.

Ionuţ Artur Strungaru execută o altă pedeapsă, de 20 de ani de închisoare, la care a fost condamnat în anul 2010, pentru o altă crimă, şi de această dată fiind vorba tot despre o bătrână. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.