Un fost director de la CET Arad a fost trimis în judecată de DNA, pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, în urma unui contract dezavantajos semnat cu furnizorul de cărbune, prejudiciul în acest caz fiind de aproape şapte milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de DNA, procurorii au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a fostului director comercial al CET Arad Adrian Nicolae Ghilea.

În rechizitoriul procurorilor se arată că, în februarie 2007, ”cu încălcarea atribuţiilor de serviciu şi a reglementărilor interne ale societăţii”, Ghilea a încheiat şi semnat un act adiţional la un contract de furnizare lignit ce dezavantaja societatea.

Actul ”stabilea că, pentru livrările neachitate la termen, preţul facturilor se reactualiza, de la 56,62 lei/tonă la sume cuprinse între 57,75 lei/tonă până la 66,28 lei/tonă, deşi în documentul iniţial se prevedea deja o modalitate de penalizare a facturilor neplătite la termen, conform căreia se calculau penalităţi de 0,1%/zi de întârziere în funcţie de valoarea facturii neplătite”.

”Clauza, vădit defavorabilă intereselor financiare ale SC CET Arad SA, dădea posibilitatea ca prin simpla neachitare a facturilor viitoare la termenele stipulate (chiar şi în cazul unei imposibilităţi obiective), furnizorul să calculeze şi să factureze preţuri reactualizate pentru cantităţile de lignit livrate”, se precizează în comunicatul DNA.

Procurorii susţin că fostul director a produs în acest fel un prejudiciu de 6.847.861 lei, sumă ce a reprezentat ”folos necuvenit” pentru societatea furnizoare a cărbunelui.

CET Arad s-a constituit parte civilă în cauză, fiind instituită şi măsura asiguratorie a sechestrului asupra unui imobil ce aparţine fostului director comercial, care este acuzat de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Arad, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.