Nancy Regan, soţia fostului preşedinte republican Ronald Reagan, care a deţinut două mandate la Casa Albă între 1981 şi 1989, a decedat duminică la vârsta de 94 de ani, potrivit unor membri ai familiei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fosta prima doamnă şi-a început cariera la Hollywood în anii '40, de unde a promovat la Casa Albă la începutul anilor '80, atunci când soţul ei a câştigat primul mandat prezidenţial din partea Partidului Republican.

Nancy Reagan a rămas cunoscută drept protectorul neoficial al preşedintelui, rol pe care şi l-a asumat după tentativa eşuată de asasinat asupra lui Ronald Reagan, din 1981.

Aceasta a avut o influenţă puternică la Casa Albă, mai ales după tentativa eşuată de asasinat asupra lui Ronald Reagan, în urma căreia preşedintele a fost operat şi a primit îngrijiri medicale timp de o lună. Nancy Reagan controla strict accesul la preşedinte şi a încercat ocazional să-i influenţeze deciziile, încurajându-l să ţină conferinţe împreună cu liderul URSS Mihail Gorbaciov, pentru a forma o relaţie mai personală dincolo de interesele politice.

Nancy Reagan a rămas alături de soţul ei diagnosticat cu Alzheimer în 1994 până la moartea acestuia, zece ani mai târziu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.