Artista Ana Moura a concertat pentru a doua oară la Bucureşti şi a prezenta publicului de la Sala Palatului, într-o nouă interpretare, dar în acelaşi timp veche, fadoul portughez.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cea supranumită ”noua Amália Rodrigues” a fadoului, fiind şi premiată în acest sens, a propus fanilor săi de la Bucureşti o serie de piese de pe noul album, intitulat ”Moura”, prin care portugheza şi-a propus să readucă în atenţie stilul de început al acestui gen muzical, de la începutul secoului al XX-lea. La începuturi, fadoul nu era încărcat cu atât de multă tristeţe, care l-a făcut celebru în întreaga lume, fiind un stil de muzică asemănat cu ”un legănat de şolduri”, aşa cum a explicat Ana Moura spectatorilor.

Purtând o rochie neagră, lungă, care îi punea în evidenţă silueta, Ana Moura a urcat pe scena Sălii Palatului în aplauzele publicului, şi, de la primele acorduri, a dorit să transmită schimbarea pe care doreşte să o impună stilului care a consacrat-o, prezentând mai multe piese diferite de maniera clasică.

Faţă de vizita anterioară de la Bucureşti, Ana Moura a fost mai comunicativă, încercând în dese rânduri să fie acompaniată de aplauze, ceea ce a şi reuşit.

Un moment apreciat de public a fost solo-ul de chitară, realizat magistral de Angelo Freire.

În plus, Ana Moura a ştiut cum să treacă cu uşurinţă peste un moment mai delicat, în care un sunetist a intrat în scenă pentru a remedia o mică defecţiune tehnică, astfel, pentru câteva minute, spectatorii s-au bucurat de  solo al bateristului din formaţia sa.

”Dia De Folga” a fost aleasă ca piesă de final al concertului Anei Moura de la Bucureşti, interpretată de artista portugheză în acompaniamentul publicului.

La bis, Moura a răspuns cu o piesă reprezentativă pentru întreg concertul – ”Desfado”. Cântăreaţa a încheiat concertul alături de public, pe care l-a învăţat poate cele mai importante versuri ale piesei sale şi ale noului său, dar şi vechi în acelaşi timp, stil de muzică - ”que aqui esta e nao existe sentir-me trist” (aici nu există o senzaţie de tristeţe).

După aproximativ 15 minute de la încheierea concertului, Ana Moura şi-a făcut apariţia în holul Sălii Palatului, pentru o sesiune de autografe şi fotografii.

Ana Moura, în vârstă de 36 de ani, a primit premiul Gold status în Portugalia pentru acest nou material discografic, lansat în noiembrie 2015, şi este cea mai tânără fadistă care a fost vreodată nominalizată pentru trofeul muzical olandez Edison Award.

Ana Moura a fost distinsă, în 2008, cu premiul “Amália Rodrigues” la categoria “cea mai bună interpretare”, iar materialul de studio “Desfado” (2012) i-a adus trofeul “cel mai bun album”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.