Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, a fost audiat de procurorii DNA, marţi, în dosarul în care este acuzat că a primit 175.000 de euro de la Avraham Morgenstern pentru a-l ajuta să câştige licitaţia pentru construirea locuinţelor sociale din cartierul "Henri Coandă" din Constanţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, a fost audiat de procurorii DNA, marţi, în dosarul în care este acuzat că a primit 175.000 de euro de la Avraham Morgenstern pentru a-l ajuta să câştige licitaţia pentru construirea locuinţelor sociale din cartierul "Henri Coandă" din Constanţa. 

Şi fratele lui Radu Mazăre, senatorul PSD Alexandru Mazăre, a fost marţi la DNA, fiind citat în acelaşi dosar, în care  este cercetat pentru complicitate la luare de mită şi fals în declaraţii.

Surse judiciare au declarat că Radu Mazăre şi fratele acestuia au fost citaţi de procurori pentru a li se aduce la cunoştinţă că expertiza din dosar a fost finalizată.

Radu Mazăre nu a vrut să spună în ce dosar a fost citat de procurori şi ce le-a spus anchetatorilor.

"Nu dau nicio declaraţie, ştiţi ca nu fac procese pe strada şi nu discut. Vă aştept în sala de judecată, fără ghilimele", a declarat Radu Mazăre la ieşirea de la DNA. 

În acest dosar, Radu Mazăre este acuzat de luare de mită şi fals în declaraţii.

Procurorii DNA susţin că Radu Mazăre a luat mită 175.000 de euro de la Avraham Morgenstern pentru ca firma omului de afaceri să câştige, în urma licitaţiei, contractual pentru construcţia complexului de locuinţe sociale "Henri Coandă" din municipiul Constanţa şi, ulterior, să fie atribuţi mai mulţi bani pentru acest obiectiv.

După ce a fost pus sub acuzare, Radu Mazăre a fost suspendat din funcţie, în 6 aprilie 2015, de către prefectul judeţului Constanţa, iar în 22 mai 2015 şi-a dat demisia de la conducerea Primăriei, unde era de 15 ani.

Radu Mazăre este judecat sau cercetat în mai multe dosare, pentru fapte de corupţie pe care le-ar fi comis când era primar al Constanţei.

Mazăre este judecat într-un dosar privind vânzarea unor terenuri din Mamaia la preţuri subevaluate, prin care s-ar fi produs un prejudiciu de peste patru milioane de euro Primăriei Constanţa.

Fostul primar mai este judecat, din 2008, într-un dosar privind atribuirea nelegală a unor terenuri. Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, foşti funcţionari din Primăria Constanţa şi notari publici sunt printre persoanele judecate în aceeaşi cauză. Procurorii susţin că aceştia ar fi produs un prejudiciu de aproximativ 114 milioane de euro - 36 de milioane fiind dauna municipiului Constanţa şi aproape 78 de milioane de euro prejudiciul adus statului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.