Mihai Peptan, din CGMB, a fost găsit incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate, întrucât în perioada mandatului de consilier general, firma sa a încheiat 33 de contracte, în valoare de aproape 440.000 de lei, cu trei spitale din Capitală aflate în administrarea municipalităţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a stabilit că firma la care Mihai Peptan este asociat unic, SC Minimed Solutions SRL, a încheiat 33 de contracte cu spitalele "Sfântă Maria”, „Prof. Dr. Th. Burghele” şi „Prof. Dr. Panait Sîrbu”, a căror valoare totală a fost de 438.030,39 de lei (peste 96.500 de euro).

Cele trei spitale sunt în coordonarea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, înfiinţată de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), organizat ca instituţie publică de interes local cu personalitate juridică, finanţată din bugetul local al Capitalei.

Peptan ar fi încălcat astfel prevederile articolului 90, alineatul 1 din Legea 161/2003, potrivit căruia "consilierii locali (…) care au funcţia de (…) asociat (…) la societăţile comerciale cu capital privat sau cu capital majoritar de stat ori cu capital al unei unităţi administrativ-teritoriale nu pot încheia contracte (…) de furnizare de produse (…)  cu autorităţile administraţiei publice locale din care fac parte, cu instituţiile sau regiile autonome de interes local aflate în subordinea ori sub autoritatea consiliului local sau judeţean respectiv ori cu societăţile comerciale înfiinţate de consiliile locale sau consiliile judeţene respective", precum şi prevederile articolului 91, alineatul 3, teza I din acelaşi act normativ, potrivit căruia "alesul local poate renunţa la funcţia deţinută înainte de  fi numit sau ales în funcţia care atrage starea de incompatibilitate sau în cel mult 15 zile de la numirea sau alegerea în această funcţie". 

Potrivit prevederilor legale, persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana respectivă a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.