Sika a dezvoltat o nouă tehnologie în domeniul poliuretanului. Tehnologia inovatoare, numită Purform®, maximizează rezistenţa poliuretanului, marcând o adevărată revoluţie în piaţa de profil. În esenţă, modificarea constă în conţinutul de monomeri al noului poliuretan, care de acum va fi mult redus. Conţinutul redus de monomeri înseamnă produse Sika mai performante şi mai durabile, acestea respectând în acelaşi timp viitoarele reglementări impuse în domeniul mediului şi sănătăţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Performanţă sporită

Începând cu 2021, tehnologia Purform® este parte integrantă a brandurilor de top Sikaflex, SikaBond®, SikaTack® şi SikaFloor®. Noua tehnologie Purform® a oferit inginerilor Sika posiblitatea de a spori performanţa produselor binecunoscute, precum şi de a crea soluţii care să răspundă unor solicitări şi cerinţe noi cum ar fi: un timp mai redus de  pregătire a suprafeţei, lipirea şi mai sigură a materialelor plastice fără pericol de fisurare sau cea mai bună compatibilitate cu materiale sensibile, cum ar fi piatra naturală. Cu această nouă tehnologie, Sika este pregătită să facă faţă provocărilor viitorului cu sigilanţi şi adezivi mai durabili.

Sikaflex®-11 FC, un produs performant pentru prezent şi viitor, cu tradiţie de peste 50 de ani

Sikaflex®-11 FC nu este un simplu adeziv sigilant. Acest produs Sika este o adevărată “unealtă” multi-funcţională  pentru sigilări şi lipiri, fiind preferat de către profesioniştii în construcţii de mai bine de 50 de ani. Cea mai bună dovadă a succesului este că Sikaflex®-11 FC a ajuns să fie vândut în peste 100 de ţări, fiind folosit în proiecte de orice dimensiune. Versatilitatea acestuia şi performanţele deosebite obţinute de-a lungul timpului îşi au explicaţia în tehnologia din care este fabricat, poliuretanul oferind cea mai buna soluţie pentru sigilări şi lipiri în construcţii. Cu noua tehnologie de producţie, Sika îşi aduce produsul într-o nouă etapă de dezvoltare. Sigilările robuste şi durabile sau rosturile perfect etanşate sunt de fapt rezultatul concret al unor proprietăţi precum aderenţa, rezistenţa, elasticitatea, impermeabilitatea, rezistenţa chimică şi la UV sau rezistenţa la rupere.

Datorită microstructurii unice, constând dintr-o reţea de polimeri cu elemente dure şi moi, poliuretanul poate îndeplini cel mai bine toate aceste cerinţe.

Dezvoltare cu focus pe protecţia mediului

Prin tehnologia poliuretanului Purform®, Sika a stabilit un nou standard în domeniul dezvoltării produselor sustenabile. Inovaţia a permis diminuarea în mod substanţial a conţinutului monomeri din produsele Sika şi crearea de soluţii cu conţinut de sub 0,1%. Astfel, Sika îndeplineşte cerinţele noului regulament REACH al Uniunii Europene, aplicabil din 2023, regulament adoptat pentru a îmbunătăţi protecţia mediului şi a sănătăţii oamenilor. Prin urmare, mulţumitã tehnologiei Purform®, utilizatorii vor beneficia de performanţa unică a poliuretanului, cu o expunere minimă la riscuri, respectându-se cel mai înalt nivel de siguranţă a muncii.

(Articol susţinut de Sika)

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.