În 11 mai 2022, Philip Morris Holland Holdings B.V. [1] („PMHH”), o filială a Philip Morris International Inc. („PMI”), a anunţat o ofertă publică recomandată acţionarilor Swedish Match AB („Swedish Match” sau „Compania”) de a vinde toate acţiunile Swedish Match[2] către PMHH („Oferta”). În 20 octombrie 2022, PMHH a majorat preţul Ofertei de la 106 SEK (coroane suedeze) la 116 SEK în numerar pe acţiune şi a anunţat că nu va majora în continuare preţul Ofertei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În 25 octombrie 2022, PMHH a anunţat că a primit toate aprobările necesare din partea autorităţilor şi că această condiţie pentru finalizarea Ofertei a fost îndeplinită. PMHH a decis să renunţe la condiţia privind nivelul de acceptare[3], să finalizeze Oferta şi să achiziţioneze toate acţiunile Swedish Match care au fost discutate în cadrul Ofertei. PMHH a decis, de asemenea, să prelungească în continuare perioada de acceptare până pe 25 noiembrie 2022 şi informează acţionarii Swedish Match că preţul din Ofertă pentru acţiunile rămase în perioada de acceptare prelungită va fi redus la 115,07 SEK pe acţiune, ca urmare a plăţii dividendelor de către Swedish Match de 0,93 SEK pe acţiune pentru acţionarii înregistraţi la data de 14 noiembrie 2022. Deoarece Oferta este acum necondiţionată, acţionarii care au acceptat sau vor accepta Oferta nu au dreptul să-şi retragă acceptul.

Acţiunile licitate în cadrul Ofertei la finalul perioadei de acceptare (care a expirat pe 4 noiembrie 2022) se ridică la un total de 1.255.945.656 de acţiuni Swedish Match, ceea ce corespunde unui procent aproximativ de 82,59% din capitalul social şi din drepturile de vot ale Swedish Match.

Finalizarea Ofertei a fost condiţionată, inter alia, de acceptarea Ofertei în aşa măsură încât PMHH să devină proprietarul unui număr de acţiuni reprezentând peste 90% din numărul total de acţiuni în circulaţie ale Swedish Match (pe o bază complet diluată)[5] („condiţia privind nivelul de acceptare”). Aşa cum se prevede în documentul de ofertă făcut public la 28 iunie 2022 (Documentul de ofertă) şi aşa cum a fost anunţat în comunicatul de presă emis de PMHH pe 28 octombrie 2022, PMHH şi-a rezervat dreptul de a renunţa, în totalitate sau parţial, la una sau mai multe dintre condiţiile prevăzute în Documentul de ofertă (inclusiv, în ceea ce priveşte condiţia privind nivelul de acceptare, pentru a finaliza Oferta la un nivel de acceptare mai mic).

PMHH a decis să renunţe la condiţia privind nivelul de acceptare şi să finalizeze Oferta. În consecinţă, având în vedere că toate celelalte condiţii pentru finalizarea Ofertei au fost îndeplinite, Oferta este declarată necondiţionată şi PMHH va achiziţiona toate acţiunile Swedish Match care au fost licitate în cadrul Ofertei. Decontarea pentru acţiunile licitate în cadrul Ofertei până la data de 4 noiembrie 2022 inclusiv se aşteaptă să fie iniţiată în jurul datei de 11 noiembrie 2022.

„Suntem încântaţi că 82,59% dintre acţionarii Swedish Match, inclusiv – credem noi – cei mai importanţi 10 acţionari, şi-au oferit acţiunile la cel mai bun şi final preţ de 116 coroane suedeze pe acţiune. Obţinerea acestei participaţii majoritare ar trebui să ne permită să valorificăm potenţialul strategic al tranzacţiei, inclusiv sinergiile de venituri anticipate”, a declarat Jacek Olczak, CEO PMI.

Astăzi extindem perioada de acceptare până la 25 noiembrie pentru a le permite acţionarilor care nu au depus oferte – inclusiv fondurile indexate – timp suplimentar pentru a accepta oferta, renunţând în acelaşi timp la condiţia de acceptare de 90% pentru a oferi siguranţă acţionarilor care au depus deja oferte. Obiectivul nostru este de a retrage acţiunile Swedish Match de pe piaţa bursieră după ce vom ajunge la o participaţie de peste 90%; prin urmare, încurajăm restul acţionarilor de retail şi alţi acţionari instituţionali să depună oferte în perioada extinsă.”

„Aşteptăm cu nerăbdare să îi primim pe angajaţii Swedish Match şi portofoliul de produse cu nicotină cu administrare orală de top în familia PMI pentru a crea un jucător global de elită în categoria produselor fără fum, şi să aducem împreună IQOS şi ZYN atât pe piaţa americană, cât şi pe cea internaţională. Vom lucra împreună pentru a crea valoare, în timp ce ne îndreptăm spre viziunea noastră comună a unui viitor fără fum.”- Jacek Olczak, CEO PMI.

În urma decontării preconizate a acţiunilor deja licitate la 11 noiembrie 2022, PMI se aşteaptă să consolideze rezultatele Swedish Match începând cu această dată.

Pentru a le oferi acţionarilor Swedish Match care nu şi-au oferit acţiunile la timp, perioada de acceptare va fi prelungită până pe 25 noiembrie 2022 la ora 17.00 (CET). Decontarea pentru acţiunile licitate în cadrul Ofertei în timpul perioadei de acceptare prelungite se aşteaptă să fie iniţiată în jurul datei de 2 decembrie 2022. Datorită plăţii dividendului de către Swedish Match de 0,93 SEK pe acţiune, cu data de înregistrare pentru plată pe 14 noiembrie 2022 şi data preconizată pentru plata prin Euroclear Suedia pe 17 noiembrie 2022, preţul din Ofertă pentru acţiunile licitate în perioada de acceptare prelungită va fi, în conformitate cu termenii şi condiţiile Ofertei[6], redus în mod corespunzător la 115,07 SEK pe acţiune. Pentru mai multe informaţii referitoare la decizia Swedish Match privind dividendele adoptată în cadrul Adunării Generale anuale din 2022, vă rugăm să consultaţi site-ul Swedish Match, www.swedishmatch.com.

PMHH îşi rezervă dreptul de a prelungi şi mai mult perioada de acceptare a Ofertei, precum şi de a amâna data decontării, cu condiţia ca decontarea să se facă în termen de 7 zile lucrătoare de la expirarea perioadei de acceptare. PMHH va anunţa orice prelungire a perioadei de acceptare şi/sau amânare a datei de decontare printr-un comunicat de presă, în conformitate cu legile şi reglementările aplicabile.

Înainte de anunţarea Ofertei, nici PMHH, nici societăţi apropiate sau părţi apropiate nu deţineau sau controlau în alt mod acţiuni ale Swedish Match sau alte instrumente financiare care oferă o expunere financiară la acţiunile Swedish Match, şi nici PMHH, nici societăţi apropiate sau părţi apropiate nu au achiziţionat acţiuni ale Swedish Match sau alte instrumente financiare care oferă o expunere financiară la acţiunile Swedish Match în afara Ofertei. În măsura în care este permis de legislaţia sau reglementările aplicabile, PMHH şi afiliaţii săi pot achiziţiona sau pot lua măsuri pentru a achiziţiona acţiuni la Swedish Match în alte moduri decât prin intermediul Ofertei. Informaţiile despre astfel de achiziţii de acţiuni sau despre măsurile de achiziţionare de acţiuni vor fi publicate în conformitate cu legile şi reglementările aplicabile.

Deoarece Oferta este acum necondiţionată, acţionarii care au acceptat sau vor accepta Oferta nu au dreptul de a-şi retrage acceptul.

PMHH va continua să depună eforturi pentru a ajunge la o participaţie în cadrul Swedish Match de peste 90 % din numărul total de acţiuni ale Swedish Match[7] şi, ulterior, va iniţia răscumpărarea obligatorie a acţiunilor rămase la Swedish Match, în conformitate cu Legea suedeză privind societăţile comerciale[Sw. aktiebolagslagen (2005:551)], şi, de asemenea, va promova retragerea acţiunilor Swedish Match de la bursa Nasdaq din Stockholm. Pentru informaţii suplimentare privind implicaţiile deţinerii de către PMHH a mai puţin de 90% din numărul total de acţiuni nominative ale Swedish Match, PMHH îi invită pe acţionarii Swedish Match să consulte descrierea inclusă în secţiunea din Documentul de ofertă intitulată „Notă importantă pentru acţionarii din Statele Unite ale Americii”.

 
Pentru informaţii suplimentare, contactaţi:

Relaţii cu investitorii:

                  Relaţii cu presa:

New York: +1 (917) 663 2233

                  David Fraser

Lausanne: +41 (0)58 242 4666

                  Lausanne: +41 (0)58 242 4500

Email: InvestorRelations@pmi.com

                  Email: David.Fraser@pmi.com

Pentru întrebări administrative referitoare la Ofertă, vă rugăm să contactaţi banca dumneavoastră sau persoana desemnată înregistrată ca deţinător al acţiunilor dumneavoastră.

Informaţii despre Ofertă

www.smokefree-offer.com

Informaţii importante

Acest comunicat de presă a fost publicat în limbile suedeză şi engleză. În cazul în care există discrepanţe de conţinut între cele două versiuni lingvistice, prevalează versiunea în limba suedeză.

Acest anunţ nu reprezintă o ofertă, directă sau indirectă, în Australia, Hong Kong, Japonia, Noua Zeelandă sau Africa de Sud sau în orice altă jurisdicţie în care o astfel de ofertă, în conformitate cu legislaţia şi reglementările din jurisdicţia respectivă, ar fi interzisă de legea aplicabilă (fiecare dintre acestea fiind o Jurisdicţie restricţionată"). Această ofertă constituie o „ofertă publică de preluare scutită" în sensul legilor canadiene aplicabile privind valorile mobiliare, iar acţionarii rezidenţi în Canada au dreptul de a participa la această Ofertă în aceleaşi condiţii ca şi acţionarii din alte jurisdicţii aplicabile.

Difuzarea, publicarea sau distribuirea acestui comunicat de presă în alte jurisdicţii decât Suedia poate fi restricţionată prin lege şi, prin urmare, orice persoană care face obiectul legilor şi reglementărilor din orice jurisdicţie, alta decât Suedia, ar trebui să se informeze şi să respecte orice cerinţe aplicabile. În special, capacitatea persoanelor care nu sunt rezidente în Suedia de a accepta Oferta poate fi afectată de legile şi reglementările din jurisdicţiile relevante în care se află. Orice nerespectare a restricţiilor aplicabile poate constitui o încălcare a legilor şi reglementărilor privind valorile mobiliare din oricare dintre aceste jurisdicţii. În cea mai mare măsură permisă de legile şi reglementările aplicabile, companiile şi persoanele implicate în Ofertă nu îşi asumă nicio responsabilitate sau răspundere pentru încălcarea acestor restricţii de către nicio persoană.

Acest anunţ a fost întocmit în scopul respectării legislaţiei suedeze, a Regulilor privind ofertele de preluare şi a hotărârilor Consiliului suedez pentru valori mobiliare cu privire la interpretarea şi aplicarea Regulilor privind ofertele de preluare, şi este posibil ca informaţiile prezentate să nu fie identice cu cele care ar fi fost prezentate dacă acest comunicat de presă ar fi fost întocmit în conformitate cu legile şi reglementările din alte jurisdicţii decât Suedia.

Cu excepţia cazului în care PMHH decide altfel sau a cazului în care se impune altfel prin legislaţia suedeză, Regulile privind ofertele de preluare şi hotărârile Consiliului suedez pentru valori mobiliare cu privire la interpretarea şi aplicarea Regulilor privind ofertele de preluare, precum şi cu excepţia cazului în care legile şi reglementările aplicabile permit altfel, Oferta nu va fi disponibilă, direct sau indirect, într-o, în sau dintr-o Jurisdicţie restricţionată sau orice altă jurisdicţie în care acest lucru ar încălca legile şi reglementările din acea jurisdicţie, şi nicio persoană nu poate accepta Oferta prin orice utilizare, mijloace sau instrumente (inclusiv, dar fără a se limita la fax, e-mail sau alte transmisii electronice, telex sau telefon) de comerţ interstatal sau extern sau facilitate ale vreunei burse de valori naţionale, de stat sau ale unei alte burse de valori mobiliare din orice Jurisdicţie restricţionată sau din orice altă jurisdicţie în care acest lucru ar constitui o încălcare a legilor şi reglementărilor din acea jurisdicţie, iar Oferta nu poate fi acceptată prin astfel de utilizări, mijloace, instrumente sau facilităţi. În consecinţă, copiile acestui comunicat de presă şi orice documentaţie oficială referitoare la Ofertă nu sunt şi nu trebuie să fie, direct sau indirect, trimise prin poştă sau transmise, distribuite sau trimise în sau către sau din orice Jurisdicţie restricţionată sau orice altă jurisdicţie în care acest lucru ar constitui o încălcare a legilor şi reglementărilor din acea jurisdicţie, iar persoanele care primesc astfel de documente (inclusiv custozii, mandatarii şi administratorii fiduciari) nu trebuie să le expedieze prin poştă sau să le transmită, distribuie sau trimită prin orice altă modalitate în orice jurisdicţie restricţionată sau din orice altă jurisdicţie în care acest lucru ar constitui o încălcare a legilor şi reglementărilor din jurisdicţia respectivă.

Disponibilitatea Ofertei pentru acţionarii Swedish Match care nu sunt rezidenţi şi cetăţeni ai Suediei poate fi afectată de legile şi reglementările din jurisdicţiile relevante în care aceştia sunt localizaţi sau ai căror cetăţeni sunt. Persoanele care nu au reşedinţa sau nu sunt cetăţeni suedezi trebuie să se informeze cu privire la orice cerinţe legale sau de reglementare aplicabile în jurisdicţiile lor şi să le respecte.

Oferta, precum şi informaţiile şi documentele conţinute în acest comunicat de presă nu sunt elaborate şi nu au fost aprobate de o persoană autorizată în sensul secţiunii 21 din Legea serviciilor şi pieţelor financiare din Marea Britanie din 2000 (Financial Services and Markets Act 2000) (denumită în continuare „FSMA"). În consecinţă, informaţiile şi documentele conţinute în acest comunicat de presă nu sunt distribuite şi nu trebuie transmise publicului larg din Regatul Unit, cu excepţia cazului în care se aplică o scutire. Comunicarea informaţiilor şi a documentelor conţinute în acest comunicat de presă este exceptată de la restricţia privind promoţiile financiare în temeiul secţiunii 21 din FSMA pe motiv că este o comunicare realizată de către sau în numele unei persoane juridice care se referă la o tranzacţie pentru a dobândi controlul de zi cu zi al afacerilor unei persoane juridice sau pentru a dobândi 50 % sau mai mult din acţiunile cu drept de vot ale unei persoane juridice, în conformitate cu articolul 62 din Ordinul din 2005 privind serviciile şi pieţele financiare din Regatul Unit (Financial Services and Markets Act 2000 (Financial Promotion) Order 2005).

Acest comunicat de presă conţine declaraţii referitoare la situaţii sau circumstanţe viitoare, inclusiv declaraţii referitoare la etapele şi cerinţele tranzacţionale rămase şi la succesul final al achiziţiei, care sunt declaraţii prospective făcute în conformitate cu prevederile „safe harbor" („sferei de siguranţă”) ale Private Securities Litigation Reform Act din 1995. Aceste declaraţii pot fi identificate, în general, dar nu întotdeauna, prin utilizarea unor cuvinte precum „anticipează "intenţionează", se aşteaptă "crede" sau alte expresii similare şi includ, fără a se limita la, declaraţiile făcute de Jacek Olczak. Prin natura lor, declaraţiile prospective comportă riscuri şi incertitudini, deoarece se referă la evenimente şi depind de circumstanţe care vor avea loc în viitor. Nu există nicio garanţie că rezultatele reale nu vor diferi în mod semnificativ de cele exprimate sau sugerate de aceste declaraţii prospective din cauza multor factori, dintre care mulţi se află în afara controlului PMI şi PMHH. Astfel de declaraţii prospective sunt valabile doar la data la care sunt făcute, iar PMI şi PMHH nu au nicio obligaţie (şi nu îşi asumă nicio obligaţie în acest sens) de a le actualiza sau revizui pe oricare dintre ele, fie ca urmare a unor noi informaţii, evenimente viitoare sau în alt mod, cu excepţia cazului în care se respectă legile şi reglementările aplicabile.

Merrill Lynch International („BofA Securities”) şi Citigroup Global Markets Limited („Citi”), care sunt autorizate de Prudential Regulation Authority („PRA”) şi reglementate în Regatul Unit de către Financial Conduct Authority („FCA”) şi PRA, acţionează în calitate de consilieri financiari pentru PMHH şi pentru nimeni altcineva în legătură cu Oferta şi nu vor fi responsabile faţă de nimeni altcineva decât PMHH pentru asigurarea protecţiei acordate clienţilor lor respectivi sau pentru furnizarea de consultanţă în legătură cu Oferta sau cu orice alte aspecte menţionate în acest anunţ. Nici BofA Securities, nici Citi, nici vreunul dintre afiliaţii, directorii sau angajaţii lor nu datorează sau acceptă vreo obligaţie, răspundere sau responsabilitate de orice fel (directă sau indirectă, secundară, contractuală, delictuală, legală sau de altă natură) faţă de orice persoană care nu este client al BofA Securities sau Citi, respectiv, în legătură cu acest anunţ, cu orice declaraţie conţinută în acest document, cu Oferta sau în alt mod.

Aviz special pentru acţionarii din Statele Unite ale Americii.

Oferta descrisă în acest comunicat de presă este făcută pentru acţiunile emise şi în circulaţie ale Swedish Match, o societate constituită în conformitate cu legislaţia suedeză, şi se supune cerinţelor suedeze în materie de informare şi de procedură, care pot fi diferite de cele din Statele Unite. În Statele Unite, Oferta se va face, de asemenea, în conformitate cu anumite prevederi ale legilor federale ale Statelor Unite privind valorile mobiliare, în măsura în care acestea sunt aplicabile, inclusiv Secţiunea 14(e) din U.S. Securities Exchange Act of 1934, cu modificările ulterioare, şi Regulamentul 14E din cadrul acesteia („Regulamentul 14E"); cu condiţia ca PMHH să fi solicitat, iar Division of Corporation Finance din cadrul US Securities and Exchange Commission (denumită în continuare „SEC") să fi acordat o scutire a Ofertei de la anumite cerinţe ale Regulamentului 14E pentru a alinia aspectele Ofertei în care legile şi practicile de piaţă suedeze intră în conflict cu legile federale americane privind valorile mobiliare. În consecinţă, informaţiile şi procedurile referitoare la Ofertă, inclusiv în ceea ce priveşte drepturile de retragere, calendarul Ofertei, notificările de prelungire, anunţarea rezultatelor, procedurile de decontare (inclusiv în ceea ce priveşte momentul în care se efectuează plata contravalorii) şi renunţarea la condiţii, pot fi diferite de cerinţele sau practicile obişnuite în legătură cu ofertele de cumpărare naţionale din SUA. Deţinătorii de acţiuni ale Swedish Match cu domiciliul sau reşedinţa în Statele Unite ale Americii ( „Acţionarii din SUA") sunt încurajaţi să se consulte cu consilierii lor cu privire la Ofertă.

Situaţiile financiare ale Swedish Match şi toate informaţiile financiare incluse în acest document sau orice alte documente referitoare la Ofertă au fost sau vor fi întocmite în conformitate cu Standardele Internaţionale de Raportare Financiară (IFRS) şi este posibil să nu fie comparabile cu situaţiile financiare sau informaţiile financiare ale companiilor din Statele Unite sau ale altor companii ale căror situaţii financiare sunt întocmite în conformitate cu principiile contabile general acceptate din SUA. Oferta este făcută acţionarilor din SUA în aceiaşi termeni şi condiţii ca şi pentru toţi ceilalţi acţionari ai Swedish Match cărora li se adresează Oferta. Toate documentele de informare, inclusiv Documentul de ofertă, sunt diseminate acţionarilor din SUA pe o bază comparabilă cu metoda prin care aceste documente sunt furnizate celorlalţi acţionari ai Swedish Match.

Acţionarii americani trebuie să ia în considerare faptul că preţul pentru Ofertă este plătit în SEK şi că nu se va face nicio ajustare pe baza oricăror modificări ale cursului de schimb.

Este posibil să fie dificil pentru acţionarii din SUA să îşi valorifice drepturile şi orice pretenţii pe care le-ar putea avea în temeiul legislaţiei federale sau statale din SUA privind valorile mobiliare în legătură cu Oferta, deoarece Swedish Match şi PMHH sunt situate în alte ţări decât Statele Unite, iar unii sau toţi directorii şi administratorii lor pot fi rezidenţi în alte ţări decât Statele Unite. Este posibil ca acţionarii din SUA să nu poată da în judecată Swedish Match sau PMHH sau pe directorii sau administratorii acestora într-o instanţă din afara SUA pentru încălcări ale legilor americane privind valorile mobiliare. În plus, ar putea fi dificil de obligat Swedish Match sau PMHH şi/sau afiliaţii acestora să se supună jurisdicţiei sau hotărârii unei instanţe din SUA.

În măsura în care este permis în conformitate cu legislaţia sau reglementările aplicabile şi în baza scutirii acordate de către SEC care scuteşte Oferta de anumite cerinţe ale Regulii 14e-5 în conformitate cu Regulamentul 14E, PMHH şi afiliaţii săi sau brokerii săi şi afiliaţii brokerilor săi (acţionând în calitate de agenţi pentru PMHH sau afiliaţii săi, după caz) pot, din când în când şi în timpul derulării ofertei, şi în afara ofertei, să achiziţioneze direct sau indirect sau să aranjeze achiziţionarea de acţiuni Swedish Match în afara Statelor Unite (sau de titluri de valoare convertibile, schimbabile sau care pot fi exercitate pentru astfel de acţiuni). Aceste achiziţii pot avea loc fie pe piaţa liberă, la preţurile practicate, fie în cadrul unor tranzacţii private la preţuri negociate, iar informaţiile despre aceste achiziţii vor fi comunicate prin intermediul unui comunicat de presă sau prin alte mijloace calculate în mod rezonabil pentru a informa acţionarii americani despre aceste informaţii, în măsura în care acest lucru este prevăzut de legile şi reglementările aplicabile. În plus, afiliaţii consilierilor financiari ai PMHH pot, de asemenea, să se angajeze în activităţi de tranzacţionare obişnuite cu titluri de valoare ale Swedish Match, care pot include achiziţii sau aranjamente pentru achiziţionarea unor astfel de titluri de valoare, atât timp cât aceste achiziţii sau aranjamente respectă legile şi reglementările aplicabile. Orice informaţie despre astfel de achiziţii va fi anunţată în limba suedeză şi într-o traducere în limba engleză disponibilă pentru acţionarii din SUA prin intermediul mijloacelor electronice relevante, inclusiv pe site-ul web al Ofertei la adresa www.smokefree-offer.com , dacă şi în măsura în care un astfel de anunţ este necesar în conformitate cu legislaţia, normele sau reglementările suedeze sau americane aplicabile.

Primirea de numerar în conformitate cu Oferta de către un Acţionar din SUA poate fi o tranzacţie impozabilă în scopul impozitului federal pe venit din SUA şi în conformitate cu legile fiscale aplicabile la nivel statal şi local din SUA, precum şi cu legile fiscale străine şi de altă natură. Fiecare acţionar este îndemnat să consulte un consilier profesional independent cu privire la consecinţele fiscale ale acceptării Ofertei. Nici PMHH, nici oricare dintre afiliaţii săi şi nici administratorii, directorii, funcţionarii, angajaţii sau agenţii lor sau orice altă persoană care acţionează în numele lor în legătură cu Oferta nu vor fi responsabili pentru orice efecte sau obligaţii fiscale care rezultă din acceptarea acestei Oferte.

NICI COMISIA PENTRU VALORI MOBILIARE ŞI SCHIMB VALUTAR DIN STATELE UNITE (SEC) ŞI NICIO ALTĂ COMISIE STATALĂ PENTRU VALORI MOBILIARE DIN STATELE UNITE NU A APROBAT SAU DEZAPROBAT OFERTA, NU A FĂCUT NICIUN COMENTARIU CU PRIVIRE LA MERITELE SAU CORECTITUDINEA OFERTEI, NU A FĂCUT NICIUN COMENTARIU CU PRIVIRE LA CARACTERUL ADECVAT SAU COMPLET AL ACESTUI COMUNICAT DE PRESĂ ŞI NICI NU A FĂCUT VREUN COMENTARIU CU PRIVIRE LA CORECTITUDINEA SAU CARACTERUL COMPLET AL CONŢINUTULUI ACESTUI COMUNICAT DE PRESĂ. ORICE DECLARAŢIE CONTRARĂ CONSTITUIE O INFRACŢIUNE PENALĂ ÎN STATELE UNITE.

În sensul prezentului comunicat de presă, „Statele Unite” şi „SUA” înseamnă Statele Unite ale Americii, inclusiv teritoriile şi posesiunile acestora, precum şi toate statele Statelor Unite ale Americii şi Districtul Columbia.

1 Societate olandeză de drept privat cu răspundere limitată (besloten vennootschap), cu numărul de înregistrare 20028955 şi sediul social în Bergen op Zoom, Ţările de Jos, deţinută indirect în totalitate de PMI.

[2 ] Cu excepţia oricăror acţiuni de tezaur deţinute de Swedish Match (în prezent 4.285.810 acţiuni).

[3] Aşa cum se prevede în Documentul de ofertă, PMHH şi-a rezervat dreptul de a renunţa, în totalitate sau parţial, la una sau mai multe dintre condiţiile prevăzute în Documentul de ofertă (inclusiv, în ceea ce priveşte condiţia privind nivelul de acceptare, pentru a finaliza oferta la un nivel de acceptare mai mic). PMHH a mai reamintit acţionarilor, în comunicatul de presă emis pe 28 octombrie 2022, că ar putea (dar nu are obligaţia) să reducă condiţia privind nivelul de acceptare după expirarea perioadei de acceptare şi să finalizeze Oferta la un nivel mai mic de acceptare. Prin anunţul de astăzi referitor la renunţarea la condiţia privind nivelul de acceptare, PMHH reduce efectiv condiţia privind nivelul de acceptare de la 90% la 50,01% din numărul total de acţiuni înregistrate ale Swedish Match, astfel încât condiţia privind nivelul de acceptare pentru finalizarea ofertei a fost îndeplinită. 

4 Cu excepţia oricăror acţiuni de tezaur deţinute de Swedish Match (în prezent 4.285.810 acţiuni).

[5 ] Cu excepţia oricăror acţiuni de tezaur deţinute de Swedish Match (în prezent 4.285.810 acţiuni).

[6] Conform termenilor şi condiţiilor Ofertei, prevăzute în Documentul de ofertă, în cazul în care, înainte de decontarea Ofertei, Swedish Match (i) distribuie dividende sau (ii) în orice alt mod distribuie sau transferă valoare acţionarilor săi, contravaloarea Ofertei va fi redusă în mod corespunzător. Deoarece plata dividendului, prevăzută pentru 17 noiembrie 2022, are loc înainte de decontarea acţiunilor licitate în cadrul Ofertei în timpul perioadei de acceptare prelungite, prevăzută în jurul datei de 2 decembrie 2022, plata dividendului de 0,93 SEK nu va fi primită de PMHH, ci de acţionarul înregistrat la data de înregistrare 14 noiembrie 2022.

[7 ] Cu excepţia oricăror acţiuni de tezaur deţinute de Swedish Match (în prezent 4.285.810 acţiuni).

(Articol susţinut de Philip Morris)

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.