Compania Playtika, pionier al pieţei de jocuri de mobil, fiind printre primii care au oferit jocuri gratuite pe reţelele sociale şi la scurt timp, pe platformele mobile, este din ce în ce mai prezentă în România, mizând pe contribuţia sa semnificativă la dezvoltarea unei comunităţi puternice de profesionişti şi entuziaşti tech, mai ales prin întâlniri tematice periodice, organizate sub umbrela Playtika Tech Evenings.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe 23 septembrie a avut loc cea mai recentă întâlnire din seria Playtika Tech Evenings, un eveniment dinamic dedicat pasionaţilor de Java, care a reunit programatori cu experienţă şi juniori, tech savvy şi curioşi în a afla care sunt softurile open source folosite în programarea de jocuri şi cum se traduce acest lucru în beneficii pentru industria jocurilor de mobil.

Trei speakeri din cadrul Playtika i-au introdus pe cei prezenţi în lumea cercetării şi dezvoltării şi a industriei soft din cadrul companiei, cu accent pe alternativa Project Loom şi Microservices.

Amram Guttman, VP R&D Playtika, a făcut o prezentare detaliată a companiei, punând accent pe contextul actual al pieţei, în care oamenii resimt o nevoie tot mai mare de relaxare, de detaşare, chiar de escapism, având în vedere stresul generat de pandemie.

Bogdan Pistol, Team Lead în Playtika şi software engineer cu o experienţă de peste 7 ani în ecosistemele Java, a punctat informaţii importante despre microservicii, creând cadrul unei dezbateri despre avantajele şi dezavantajele acestei abordări, în contextul lecţiilor învăţate în anii petrecuţi în Playtika.

Iar Alin Ciungulescu, Java Technical Lead în Playtika, cu o experienţă de peste un deceniu în domeniu, a prezentat Project Loom, punând accent pe felul în care astfel de alternative modifică peisajul din industria jocurilor de mobil.

„Ne-am bucurat de prezenţa fizică a oamenilor, profesionişti şi entuziaşti din domeniu. Ne-am bucurat de prezentări, care au generat întrebări şi răspunsuri pe măsură, precum şi dezbateri. Dar mai ales ne-am bucurat de faptul că am fost din nou împreună. Astfel de întâlniri informale sunt pentru noi o ocazie perfectă de a întări relaţia cu comunitatea de IT&C, de a contribui la dezvoltarea şi profesionalizarea ei continuă şi, mai ales, de a împărtăşi din experienţa şi provocările noastre. Credem că numai făcând schimb de informaţii generăm o conversaţie, un schimb de idei cu privire la utilizarea limbajelor de programare în dezvoltarea jocurilor pentru mobil, aducând în atenţie noutăţi în materie de tehnologie, cu beneficii pentru toţi cei implicaţi”, a declarat Amram Guttman, VP R&D Playtika.

Prima întâlnire din seria Playtika Tech Evenings a avut loc online, în februarie 2021. Evenimentul a fost dedicat limbajului de scriptare JavaScript şi utilizarea lui în jocuri open-source, invitat fiind Pavlo Diakov, Technical Lead din Playtika Ucraina, demonstrând astfel că Playtika este o companie internaţională în cadrul căreia nu există graniţe.

Echipa Playtika plănuieşte să organizeze astfel de întâlniri tematice în fiecare trimestru al anului viitor, offline, în funcţie de situaţia pandemică şi de regulile în vigoare.

Playtika este un lider al industriei jocurilor de mobil şi unul dintre iniţiatorii operaţiunilor de jocuri live, oferind utilizatorilor experienţe de joc personalizate, zilnice, cu noi evenimente şi caracteristici noi interesante 365 de zile pe an. Playtika are ca obiectiv să devină un lider al industriei jocurilor casual, o provocare în lumea tot mai dinamică a trendurilor şi tehnologiilor folosite în domeniu, care se schimbă cu rapiditate.

Despre Playtika:

Playtika  România face parte din Playtika Holding Corp. unul dintre liderii pieţei de jocuri de mobil, cu o platformă de monetizare care cuprinde peste 35 de milioane de utilizatori activi pe lună şi un portofoliu foarte bogat de jocuri. Fondată în 2010, Playtika a fost printre primele companii care au oferit jocuri cu acces gratuit pe reţele sociale şi, la scurt timp, pe telefoanele mobile. Având sediul central în Herzliya, Israel, şi având ca misiune să ofere moduri nenumărate de relaxare şi destindere prin jocuri, Playtika are în prezent peste 3.700 de angajaţi în 19 birouri din întreaga lume, inclusiv în Tel-Aviv, London, Berlin, Vienna, Helsinki, Montreal, Chicago, Las Vegas, Santa Monica, Newport Beach, Sydney, Kiev, Bucureşti, Minsk, Nipru şi Viniţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.