De la un pod prăfuit la o oază de linişte, intimitate şi confort, e doar un pas dacă ai ferestrele potrivite casei tale. Magia apare atunci când spaţiul este inundat de lumina naturală care pătrunde prin ferestre, acestea jucând cel mai important rol în definirea spaţiului: schimbă structura mansardei şi pun cu uşurinţă în valoare spaţiile iluminate natural.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mai jos, iată care sunt tipurile de ferestre potrivite pentru fiecare tip de acoperiş.

Mansardă cu tavan înclinat

Pentru o mansardă cu acoperiş în pantă, ai posibilitatea de a alege  din cele trei game diferite de ferestre VELUX, potrivite pentru fiecare buget şi nevoi variate. 

Gama Standard este dedicată celor care îşi doresc o performanţă energetică bună la un preţ avantajos, în timp ce gama Standard Plus este potrivită pentru cei care investesc în confort şi eficienţă energetică - geamul termoizolant alcătuit din trei foi de sticlă, asigurând o mai bună izolare fonică fiind şi avantajos din punct de vedere economic, păstrând mai bine căldura în locuinţă. Gama Premium, în schimb, este dedicată celor care îşi doresc să beneficieze de cele mai noi tehnologii pentru casa lor. Spre exemplu, ferestrele cu acţionare electrică sau solară se pot conecta cu kitul de control climatic VELUX ACTIVE care acţionează pe bază de senzori (de temperatură, umiditate, şi CO2), atât ferestrele, cât şi rulourile.

 

Mansarda cu parapet

Ferestrele de mansardă se pot extinde în plan vertical cu ajutorul unor elemente suplimentare care se pot deschide sau nu la interior. Astfel priveliştea spre exterior se măreşte, în interior pătrunde mai multă lumină naturală, iar spaţiul pare mai mare.

Mansarda cu balcon

Balcon la mansardă? Da! Pentru cei care doresc să-şi transforme mansarda într-o oază de aer proaspăt şi de lumină, a fost creat balconul VELUX Cabrio. Acest sistem inovator, transformă ferestrele într-un balcon suficient de mare, astfel încât beneficiarii simt libertatea şi se pot bucura zilnic de aer proaspăt.

 

Spaţii fără acces direct la lumina naturală

 

De multe ori, anumite spaţii, precum, holurile, camerele fără pereţi, băile, sunt private de lumina naturală şi nu sunt puse în valoare şi folosite la adevăratul lor potenţial. Există soluţii care permit accesul luminii naturale aici, fie că vorbim despre un acoperiş înclinat sau acoperiş tip terasă, iar acestea sunt tunelurile solare VELUX.

Imobil cu acoperiş terasă

Aceste ferestre sunt potrivite pentru casele care au terase clasice sau circulabile. Fie că optezi pentru o fereastră fixă, o fereastră cu deschidere manuală sau cu acţionare electrică sau pur şi simplu, vrei o fereastră pentru accesul pe terasă, toate modelele sunt prevăzute cu o protecţie prin care să treacă lumina naturală şi care să sporească gradul de protejare al ferestrei. Protecţia poate fi din sticlă curbată care ajută la drenare fără obstacole, din sticlă plată care oferă o eleganţă acoperişului sau transparentă, aceasta având cel mai mare aport de lumină naturală.

Toate tipurile de ferestre au fost create pentru a celebra lumina naturală, oferindu-i toate resursele pentru a putea pătrunde la interior.

Dacă eşti dezvoltator imobiliar, arhitect, inginer sau montator şi ai un proiect de casă pentru care  cauţi soluţii cu privire la utilizarea luminii naturale şi a ventilatiei naturale, VELUX îţi pune la dispoziţie  Ghidul de design VELUX .

În acest ghid, sunt prezentate o varietate de resurse valoroase, soluţii pentru diferite tipuri de spaţii, studii de caz, proiecte VR, studii care arată care sunt beneficiile luminii naturale pentru clienţi, precum şi sfaturi şi recomandări pentru design şi proiectare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.