Pentru a rămâne competitiv pe piaţa muncii trebuie să te dezvolţi în permanenţă şi să obţii cunoştinţe noi. În momentul de faţă, ca un candidat să fie cu adevărat interesant nu mai este suficient să aibă o diplomă obţinută la o instituţie de învăţământ cunoscută, ci şi să arate dorinţa de a creşte şi de a accepta noi provocări profesionale. Şi cel mai uşor mod de a face asta este aplicând la cursuri din domenii înrudite sau total diferite de ce faci acum.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De la o limbă străină la programare sau fotografie, există acum cursuri pentru absolut orice. În plus, multe dintre acestea sunt online şi sunt gratuite. Trăim într-o perioadă în care nu a fost niciodată mai uşor să învăţăm lucruri noi, să ne dezvoltăm, să comunicăm şi chiar să ne schimbăm parcursul profesional, aşa că trebuie să profităm de aceste oportunităţi. 

Dr. Seuss avea o vorbă: “The more that you read, the more things you will know. The more that you learn, the more places you’ll go / Cu cât citeşti mai mult, cu atât ştii mai mult. Şi cu cât înveţi mai mult, cu atât călătoreşti mai mult.” Aşa că, recomandarea noastră este să încerci să înveţi mereu şi nu doar pentru a te dezvolta profesional sau pentru a-ţi schimba locul de muncă sau domeniul de activitate, ci pentru tine şi pentru viitorul tău … pentru călătoriile minunate care îţi pot schimba viaţa. De aceea, ţi-am pregătit mai jos câteva platforme unde poţi găsi cursuri online gratuite. 

KHAN ACADEMY

Khan Academy oferă exerciţii, video-uri instructive şi cursuri personalizate care încurajează şi ajută oamenii să înveţe singuri, în afara unui cadru formal. Sunt parteneri cu NASA, The Museum of Modern Art, The California Academy of Sciences şi MIT şi oferă cursuri de specialitate foarte performante. 

SKILLSHARE

Skillshare este o platformă online unde poţi găsi nu mai puţin de 22,000 de cursuri de la design la business sau tehnologie. Aceasta publică atât cursuri originale, cât şi lecţii susţinute de nume cunoscute precum Guy Kawasaki sau Roxane Gay.

EDX

Fondat de Harvard University şi MIT în 2012, edX oferă cursuri incredibil de interesante de la unele dintre cele mai bune universităţi şi instituţii de învăţământ din întreaga lume. 

ALISON

Fie că eşti în căutarea unui nou job, a unei promovări sau a unui start în lumea antreprenorială, ALISON este locul care te poate ajuta cu informaţii care să îţi aducă un plus pe plan economic şi personal. Această platformă de milioane de dolari a reuşit de-a lungul timpului să construiască o comunitate puternică care oferă gratuit cursuri şi resurse educaţionale pe foarte multe domenii. 

UDACITY

Având susţinerea unor coloşi precum Google, AT&T, Facebook, Salesforce sau Cloudera, Udacity oferă cursuri şi programe destinate celor care visează la job-uri precum Web Developers, Data Analysts sau Mobile Developers

(Articol realizat cu sprijinul We Do HR)

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.