Un grătar electric este alegerea ideală pentru mulţi locuitori de apartamente, precum şi pentru persoanele singure care nu au mult spaţiu pentru grătar sau doresc să gătească doar pentru câţiva oameni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lucrul grozav despre grătarele electrice este că au fost perfecţionate pentru a produce rezultate similare cu cele ale grătarelor obişnuite în aer liber şi folosesc electricitate în loc de cărbuni sau benzină, eliminând o mulţime de pericole.

Primii paşi înainte de a utiliza un grătar electric: cunoaşteţi-vă grătarul

Există două tipuri diferite de grătare electrice pe care le puteţi găsi pe piaţă, dar grătarul pe care îl alegeţi va trebui să se potrivească stilului dvs. de viaţă. Unul dintre acestea este grătarul deschis, configurat pentru a simula grătarul în aer liber. De obicei, găteşte rapid şi se poate descurca cu o cantitate decentă de mâncare pentru petreceri.

Există, de asemenea, grătarul de contact, cu care aţi putea fi familiarizat dacă aţi folosit vreodată grătarul George Foreman sau aţi văzut reclame pentru acesta. Grătarul de contact poate face, de asemenea, nişte sandvişuri minunate, deoarece dacă are două plăci încălzite care presează elementul pe care îl gătiţi. De asemenea, grătarele de contact sunt excelente pentru reducerea cantităţii de grăsime şi sunt preferate de persoanele care urmează o dietă săracă în carbohidraţi. Cu toate acestea, sunt destinate mai mult cărnii sau sandvişurilor decât burgerilor vegetarieni. Reţineţi acest lucru dacă gătiţi pentru vegetarieni.

Dacă sunteţi gata să utilizaţi grătarul electric deschis pentru prima dată, veţi dori să îl configuraţi corect. Manualul dvs. de utilizare va conţine informaţii despre indicatoarele de temperatură şi timpii aproximativi pentru diferite tipuri de carne. Configurarea este primul lucru pe care trebuie să îl faceţi, înainte de a începe să gătiţi.

Cum se foloseşte un grătar electric

Primii paşi pentru utilizarea unui grătar electric sunt destul de simpli. Deschideţi grătarul şi ştergeţi-l cu un prosop de hârtie umed, pentru a îndepărta praful sau reziduurile. Asiguraţi-vă că blatul nu este aglomerat şi că nu există materiale plastice în apropiere.

Sfaturi de siguranţă pe care nu le puteţi ignora:

Grătarele electrice nu arată, dar sunt de obicei foarte fierbinţi. Grătarele deschise şi cele de contact deopotrivă pot topi lucrurile prea apropiate, ceea ce poate reprezenta un pericol grav de incendiu. Aşadar, nu lăsaţi prosoape de hârtie sau produse alimentare înfăşurate în plastic lângă ele. Fiţi precaut.

Dacă gătiţi în aer liber, nu gătiţi lângă o grămadă de frunze sau pe o masă de picnic din lemn uscat. Există tăvi şi suporturi pentru grătar pe care le puteţi cumpăra pentru a găti în siguranţă. Nu folosiţi niciodată un grătar deschis cu multă grăsime şi niciodată nu gătiţi cu un grătar electric aproape de combustibil, cum ar fi benzina.

Nu folosiţi niciodată un grătar electric aproape de apă sau unde cablul se poate scufunda în apă. Aceasta este pentru protecţia împotriva şocurilor. Unele grătare electrice sunt destinate exclusiv utilizării în aer liber. Asiguraţi-vă că sunteţi conştienţi de limitele produsului dvs. Manualul de utilizare vă va spune tot ce trebuie să ştiţi.

Pregătirea grătarului electric pentru prima utilizare

Trebuie utilizat ulei pe un grătar electric, aşa că uşor - foarte uşor - pulverizaţi ulei de gătit pe el. Uleiul de avocado şi uleiul de măsline sunt câteva grăsimi sănătoase care sunt recomandate sub formă de spray.

Apoi, este timpul să preîncălziţi grătarul. Multe grătare deschise şi de contact au pur şi simplu o setare de pornit / oprit cu cadran, motiv pentru care este important să citiţi manualul pentru a afla timpii corecţi pentru diferite alimente. Alte grătare deschise vor avea un cadran de temperatură şi va trebui să aflaţi timpii de gătit pentru diferite articole pe care intenţionaţi să le gătiţi.

Un grătar electric este încă fierbinte; deci nu folosiţi degetele pentru a pune mâncare pe el. Respectaţi practicile bune de siguranţă alimentară şi folosiţi cleşti, precum şi mănuşi de bucătărie din plastic. Veţi preveni orice tip de boală transmisă de alimente, atâta timp cât carnea este încă în termen de valabilitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.