În teorie, maşina de spălat vase ar trebui să se curăţe singură în mod constant - dar, din păcate, nu funcţionează aşa. În timp, bucăţi de alimente, grăsime, detergent nedizolvat şi minerale de apă se acumulează pe filtrul maşinii de spălat vase şi pe pereţii interiori ai acesteia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Împreună cu un miros şi un aspect neplăcut, această mizerie poate lăsa, de fapt, pete şi urme pe sticlărie, veselă şi tacâmuri. Pe scurt, asta înseamnă că, dacă nu vă curăţaţi maşina de spălat vase corect, aparatul nu îşi poate face treaba bine. În plus, dacă lăsaţi alimentele şi murdăria să se acumuleze, acestea pot deteriora grav filtrul şi pompa maşinii de spălat vase, rezultând în cele din urmă reparaţii costisitoare.

Ca în cazul majorităţii lucrurilor, prevenţia este mai bună decât reparaţia. Utilizarea unui detergent de calitate pentru maşina de spălat vase şi a unui agent de clătire ajută foarte mult la reducerea petelor inestetice care se pot dezvolta pe interiorul său.

De asemenea, dacă locuiţi într-o zonă cu apă dură, utilizarea unui dedurizator de apă pentru întreaga casă sau adăugarea de sare de regenerare la sistemul de dedurizare a apei din maşina de spălat vase va ajuta la prevenirea petelor şi previne acumularea de minerale. Lăsarea uşii deschise la sfârşitul ciclului poate ajuta la prevenirea apariţiei mucegaiului şi la prevenirea acelui miros învechit.

Cât de des ar trebui să vă curăţaţi maşina de spălat vase?

În funcţie de problema dvs., ar trebui să o curăţaţi oriunde de la zilnic, la săptămânal, până la lunar.

  • Zilnic: îndepărtaţi bucăţile de mâncare
  • Săptămânal: Ştergeţi uşa maşinii de spălat vase, garnitura şi curăţaţi filtrul
  • Lunar: Curăţaţi profund interiorul
  • După cum este necesar: curăţaţi şi exteriorul

Vă puteţi curăţa maşina de spălat vase cu înălbitor?

Nu, înălbitorul nu este recomandat, mai ales dacă maşina de spălat vase are un interior din oţel inoxidabil sau dacă piesele sunt din oţel inoxidabil. Nu utilizaţi înălbitor cu oţet - combinaţia celor două poate crea un gaz potenţial letal.

Cum să vă curăţaţi maşina de spălat vase zilnic, săptămânal şi lunar

Iată ghidul nostru detaliat, pas cu pas, pentru a afla cum să vă curăţaţi maşina de spălat vase corect, indiferent dacă doriţi să curăţaţi garnitura, filtrul, uşa sau pur şi simplu să o întreţineţi zilnic pentru a menţine mirosurile la distanţă:

Îndepărtaţi bucăţile de mâncare.

La rădăcina majorităţii problemelor de miros stau, de obicei, resturile de alimente care v-au transformat maşina de spălat vase într-un al doilea coş de gunoi. Obişnuiţi-vă să curăţaţi restul de bucăţi de alimente după fiecare ciclu de spălat vase. Scoateţi raftul de jos pentru a căuta resturile de alimente care ar fi putut cădea şi stergeţi-le cu un prosop de hârtie pentru a preveni mirosurile şi acumulările viitoare.

Ştergeţi murdăria de pe uşă şi garnitură.

Ştergeţi orice reziduuri şi pete care s-au stropit sau s-au aşezat pe suprafaţa interioară a uşii, marginile uşii, mânerul sau comenzile maşinii de spălat vase cu o cârpă umedă din microfibră sau un burete.Pentru a evita deteriorarea ecranelor tactile sau a finisajelor speciale, nu utilizaţi un produs de curăţare pe burete sau cârpă.

Spălaţi uşor garnitura de cauciuc folosind o periuţă de dinţi moale sau veche. Ştergeţi cu o cârpă umedă sau un prosop de hârtie.

Scoateţi şi clătiţi filtrul maşinii de spălat vase.

Este simplu: dacă filtrul nu este curat, nimic altceva nu va fi. Filtrul se găseşte sub braţul de pulverizare inferior - va trebui să scoateţi raftul inferior pentru a ajunge la el. Dacă nu sunteţi sigur cum să îl scoateţi, consultaţi manualul proprietarului sau site-ul web al producătorului pentru detalii.

Folosind o periuţă de dinţi moale, frecaţi ecranul din plasă şi cadrul din plastic pentru a îndepărta orice grăsime sau particule lipite în crăpături. Apoi, clătiţi-l cu apă curată.

Nu folosiţi maşina de spălat vase fără filtrul inserat corespunzător, deoarece îi puteţi provoca un blocaj sever aparatului dvs. care, eventual, anulează garanţia.

Curăţaţi în profunzime maşina de spălat vase în fiecare lună cu tablete.

Lunar, este important să îndepărtaţi particulele prinse, acumulările de minerale şi reziduurile de detergent din maşină. Pentru o curăţare mai amănunţită, folosiţi tabletele care conţin agenţi tensioactivi care dizolvă bucăţi de alimente şi reziduuri grase.

Asiguraţi-vă că aţi citit instrucţiunile înainte de a utiliza tabletele de curăţare, deoarece unele nu vor funcţiona în acelaşi ciclu ca vasele şi detergentul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.