O friteuză cu aer sau airfryer este un aparat de bucătărie foarte bun de avut. Suficient de mic şi compact pentru a fi înghesuit aproape oriunde şi foarte eficient, un airfryer vă va ajuta să produceţi cele mai delicioase mâncăruri!

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dacă sunteţi un fan al mâncării rapide, atunci aveţi neapărat nevoie de un airfryer în viaţa dumneavoastră - acestea pot găti alimentele în acelaşi mod în care o face prăjirea, dar folosesc o cantitate minimă de ulei şi, ca atare, sunt considerabil mai sănătoase.

Un airfryer se găteşte folosind gătitul prin convecţie împreună cu un pic de ulei, iar această combinaţie contribuie la o mâncare bine gătită în interior şi crocantă la exterior - exact ca la restaurantul dvs. preferat de tip fast-food, dar la o fracţiune din costuri (şi din calorii!).

A. Mărimea

Ca orice altceva, aparatele de prăjit cu aer vin în toate formele şi dimensiunile. Cele mai multe sunt suficient de mici pentru a încăpea pe un blat, dar capacitatea interioară variază. În general, între 3 şi 5 litri este norma; evident, dimensiunile mai mari sunt mai potrivite pentru mese mai mari pentru mai multe persoane.

Puteţi găsi şi aparate super-eficiente, care folosesc mai multă putere şi, prin urmare, gătesc lucrurile mai repede - deşi s-ar putea să trebuiască să le supravegheaţi mai mult pentru ca nimic să nu se ardă.

B. Uşurinţa de utilizare

Airfryerele sunt mai comode decât să porniţi cuptorul şi nu trebuie să vă chinuiţi cu diferite tăvi şi rafturi - şi, de fapt, consumă şi mai puţină energie decât un cuptor. Majoritatea aparatelor de prăjit cu aer sunt foarte simple şi au comenzi uşor de citit, astfel încât să vă puteţi perfecţiona cu uşurinţă prăjirea. Un airfryer este un mod rapid, simplu şi convenabil de a găti alimentele preferate. Puteţi cumpăra chiar şi cărţi de reţete specializate pentru friteuza cu aer!

C. Versatilitate

Prăjitoarele cu aer nu se limitează doar la gătitul aripioarelor de pui şi la mâncarea de tip fast-food. Le puteţi folosi pe cele mai multe dintre ele pentru a găti orice fel de mâncăruri; de la peşte şi cartofi prăjiţi, la fripturi clasice. Multe dintre ele oferă, de asemenea, posibilitatea de a găti prăjituri, ceea ce înseamnă că aţi rezolvat problema dulciurilor!

Întrebări frecvente

1. Ce se poate găti într-un airfryer?

Tot ceea ce puteţi coace sau prăji, puteţi găti şi într-un airfryer. Acest lucru include carne, cum ar fi cotlete de pui şi de miel, legume, cartofi prăjiţi şi chiar produse de patiserie.

Un airfryer va prăji, frige, găti la abur, prăji şi coace orice fel de mâncare, ceea ce îl face la fel de versatil ca un cuptor cu convecţie. Odată ce aţi învăţat cum să setaţi temperatura şi timpul potrivit, puteţi utiliza un airfryer şi pentru a reîncălzi şi dezgheţa alimente dacă nu aveţi un cuptor cu microunde.

2. Cum pot face cartofi prăjiţi crocanţi folosind un airfryer?

Există mai multe reţete pe care le puteţi folosi pentru a obţine cartofi wedges sau cartofi prăjiţi crocanţi. Cea mai populară este să fierbeţi mai întâi cartofii sau cartofii wedges până când sunt aproape fierţi. Lăsaţi-i să se răcească şi apoi stropiţi-i cu ulei de gătit înainte de a-i băga în airfryer.

De asemenea, ajută şi menţinerea unei cantităţi rezonabile de cartofi în coşul friteuzei. Îngrămădirea prea multor cartofi prăjiţi în coş sau în tigaie va avea ca rezultat un gust mai puţin crocant.

3. Airfryer vs. cuptor: care este mai bun?

Cel mai mare avantaj al unui airfryer faţă de un cuptor convenţional este viteza cu care se încălzeşte, ceea ce economiseşte energie şi face ca mâncarea să fie gata în mai puţin timp.

Datorită modului în care este distribuită căldura, mulţi oameni consideră că un airfryer le oferă alimentelor un aspect şi un gust mai bun de prăjit, în comparaţie cu un cuptor.

Unde câştigă un cuptor este dimensiunea. Încercaţi să potriviţi un curcan întreg într-un airfryer de 3-5 litri. Trebuie fie să vă cumpăraţi un airfryer de peste 10 litri, fie să folosiţi cuptorul. Şi chiar dacă aveţi un airfryer comprimat mare, probabil că tot nu va depăşi un cuptor din punct de vedere al capacităţii.

Vă recomandăm să le aveţi pe amândouă: un airfryer pentru reţete rapide şi crocante şi un cuptor pentru atunci când pregătiţi un festin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.