Cu excepţia cazului în care sunteţi curator de artă, galerist sau artist, şansele sunt că alegerea pieselor de artă potrivite pentru casa dvs. nu vă este prea simplă. Galeriile pot părea intimidante la început. S-ar putea să vă faceţi griji dacă alegeţi dimensiunea potrivită de tablouri sau culorile potrivite pentru a se potrivi spaţiului dvs.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După cum se dovedeşte, alegerea artei pentru acasă este mult mai intuitivă decât s-ar putea crede, dacă urmaţi câteva reguli simple.

Alegeţi ce vă place

Deşi decorul casei dvs. poate respecta anumite reguli, cum ar fi investiţiile în canapele sau pardoseli neutre, specialiştii vă îndeamnă să vă folosiţi pereţii pentru alegeri mai iraţionale sau eclectice. Arta este un loc de exprimare prin culoare, conţinut şi textură. Alegeţi tablouri după pofta inimii şi nu uitaţi de sculpturi şi covoare. Şi ele pot face declaraţii artistice.

Faceţi cunoştinţă cu artistul

Cunoaşterea artistului care a creat piesa de artă vă ajută să înţelegeţi conţinutul operei şi contextul din jurul piesei în sine. Dacă nu aveţi şansa de a-l întâlni personal pe artist, citiţi despre el. Multe galeriile contemporane oferă acum profiluri de artişti online. Şi, bineînţeles, majoritatea informaţiile despre anumite tablouri sau artişti sunt disponibile după o simplă căutare pe Google. Citiţi despre persoanele care v-au produs arta sau urmăriţi-le pe Instagram pentru a arunca o privire asupra vieţii lor.

Faceţi un plan de plată sau negociaţi

Puteţi oricând să sugeraţi un plan de plată sau o tranzacţie tip barter. Nu strică niciodată să întrebaţi. V-aţi îndrăgostit de o piesă puţin peste bugetul dvs.? Încercaţi să negociaţi. Poate că artistului respectiv nu i-ar păsa să primească câteva sute de lei pe lună sau poate că ar avea nevoie de skillurile dvs. de Photoshop sau fotografie pe cât aveţi dvs. nevoie de arta lor. Profitaţi de propriile talente şi vedeţi dacă îi puteţi fi util artistului într-un mod benefic reciproc.

Fiţi gata să acţionaţi rapid sau să pierdeţi

Probabil ca exista câteva tablouri în care regretaţi că nu aţi investit în acel moment. De unde ştiţi asta? Pentru că încă vă gândiţi la ele. Arta este adesea unică şi de neînlocuit. Dacă inima vă tresaltă la vederea unei piese, nu ezitaţi prea mult sau aţi putea să o pierdeţi. Filmul Herb & Dorothy este un exemplu excelent al modului în care puteţi cumpăra ceea ce iubiţi şi să vă limitaţi în continuare la un buget. Adăugaţi-l pe lista dvs. de filme de vizionat.

Participaţi la evenimente artistice cu artişti emergenţi

Aflaţi ce se întâmplă în oraşul dvs. în domeniul artelor. Acesta este un mod minunat de a vă expune artiştilor emergenţi. Cumpărarea de la artişti tineri sau în devenire care încep să-şi facă un nume în industrie este ca şi cum aţi da peste o ofertă imobiliară excelentă.

Cumpăraţi de pe piaţa secundară

Acesta este un cu totul alt joc faţă de cumpărăturile online sau din galerii. Experţii vă recomandă cu tărie să primiţi sfaturi de la prieteni pricepuţi şi să participaţi la licitaţii. Cărţi precum Seven Days in the Art World (în care autorul expune straturile lumii artei contemporane) şi The 12 Million Dollar Stuffed Shark (o privire la arta contemporană prin obiectivul economic) oferă modalităţi perspicace de a vă cufunda în sistemele de licitaţii istorice, aflate în continuă schimbare şi evoluţie.

Studiaţi lucrările de hârtie şi înrămarea lor

Lucrările pe hârtie sunt adesea mult mai puţin costisitoare decât, să zicem, tablouri de ulei pe pânză, dar reţineţi că multe lucrări pe hârtie nu sunt vândute în rame. Dacă doriţi să economisiţi bani la înrămare, experţii vă sugerează să verificaţi în primul rând aciditatea. Puteţi cumpăra rame ieftine, dar asiguraţi-vă că piesele care ating opera reală nu conţin acid. Piesele acide găsite în ramele gata făcute cu un buget redus se pot deteriora sau decolora rapid lucrările de artă.

Achiziţionaţi o lucrare la comandă

Obţinerea unei piese de artă la comandă este o modalitate excelentă de a obţine exact dimensiunea potrivită pentru spaţiul dvs., în timp ce colectaţi opera unui artist pe care îl iubiţi. Atunci când alegeţi un artist, asiguraţi-vă că are experienţă în realizarea de comenzi sau rugaţi un client care a lucrat cu artistul în trecut să vă împărtăşească experienţa lor. Când comandaţi o piesă de artă, asiguraţi-vă că vă expuneţi clar aşteptările înainte ca lucrarea să înceapă, astfel încât să nu fiţi dezamăgiţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.