Mulţi oameni s-ar putea să se întrebe cum să cumpere un MacBook şi, deşi achiziţionarea unuia ar putea fi la fel de simplă ca şi cum aţi da click pe "adaugă în coş" (cu condiţia să aveţi fondurile necesare), să vă decideţi care este cel care vi se potriveşte poate fi mai dificil.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suntem aici pentru a vă ajuta. Avem tot ceea ce trebuie să ştiţi despre cumpărarea unui MacBook, de la întrebarea dacă cele mai recente modele de MacBook Air 13 echipate cu M1 merită şi până la cum alegeţi exact între un MacBook Air 13 şi un MacBook Pro.

Iată câteva lucruri de care trebuie să ţineţi cont atunci când cumpăraţi un MacBook, plus câteva puncte bonus la care să reflectaţi.

Sunt aşteptate modele noi?

Ultimul lucru pe care doriţi să îl faceţi atunci când cumpăraţi un nou MacBook Air 13 este să îl deschideţi, apoi să aflaţi că Apple va lansa modele actualizate chiar a doua zi. În schimb, atunci când vă documentaţi despre cum să cumpăraţi un MacBook, asiguraţi-vă că verificaţi site-urile de ştiri pentru a vedea dacă Apple plănuieşte ceva nou.

Desigur, dacă sunteţi disperat după un nou MacBook Air 13, atunci acest lucru nu va conta. Dar dacă aflaţi că se zvoneşte intens despre noile Mac-uri şi puteţi aştepta până la lansarea lor, aţi putea să vă luaţi un laptop mai bun şi să evitaţi o criză urâtă de remuşcări ale cumpărătorului. De asemenea, MacBook-urile mai vechi au tendinţa de a fi scoase la reduceri atunci când sunt lansate cele mai noi, aşa că aţi putea face rost de un MacBook Pro, dacă sunteţi isteţ.

MacBook Air sau MacBook Pro?

Apple oferă două varietăţi de MacBook: MacBook Air şi MacBook Pro. Primul (Air) este laptopul de bază al companiei, care este subţire, uşor şi perfect pentru a fi luat în călătorii. Cel de-al doilea se adresează utilizatorilor din gama superioară şi oferă mai multă putere pentru sarcini grele.

La exterior, cele două Mac-uri diferă în ceea ce priveşte designul şi opţiunile de culoare, în timp ce la nivel intern există şi o mulţime de diferenţe. Dacă nevoile dumneavoastră sunt modeste, alegeţi un MacBook Air 13. Dacă sunteţi un utilizator pretenţios, Pro va fi mai potrivit pentru dumneavoastră.

Dimensiunea ecranului MacBook Pro

Dacă înclinaţi spre MacBook Pro, aveţi de făcut o alegere: Optaţi pentru modelul de 13 inch sau pentru versiunea de 16 inch? Aceasta din urmă nu numai că este un laptop mai mare, dar vine şi cu câteva extra-uri la pachet: un sistem audio mult mai bun, un sistem de răcire reproiectat, plus un cip grafic dedicat care poate îmbunătăţi performanţele de redare şi de joc.

Dar MacBook Pro de 13 inchi are un as în mânecă: cipul M1 de la Apple. Acest system-on-a-chip integrează un procesor, grafica şi memoria într-un singur cip, iar performanţele sale sunt uimitoare.

Durata de viaţă a bateriei şi portabilitatea

Longevitatea este esenţială pentru un laptop, iar aici există veşti bune: Atât MacBook Air, cât şi MacBook Pro rezistă o veşnicie. Acest lucru se datorează în parte cipului M1 super-eficient - acesta a ajutat MacBook Pro să reziste 13,5 ore în cadrul unei analize, în timp ce MacBook Air a funcţionat timp de 11 ore.

MacBook Pro de 16 inchi atinge aproape 12 ore datorită bateriei sale uriaşe, dar face acest lucru la un volum mult mai mare din cauza ventilatoarelor care se învârt. MacBook Air nu are niciun ventilator, aşa că tot ceea ce face este complet silenţios.

Nu ar trebui să fie surprinzător faptul că MacBook Air este, de asemenea, cel mai uşor dintre toate. Este puţin mai uşor decât MacBook Pro de 13 inch, dar diferenţa este mai clară cu Pro-ul de 16 inch. Atunci când luaţi în considerare durata de viaţă a bateriei şi greutatea, fie Air, fie Pro de 13 inch sunt cele mai bune opţiuni.

Alegeţi specificaţiile interne potrivite

Apple vă permite să personalizaţi câteva zone ale specificaţiilor interne ale laptopurilor sale, dar nu vă puteţi schimba alegerile după ce aţi cumpărat.

Una dintre cele mai importante alegeri este stocarea. MacBook Air oferă de la 256GB la 2TB, MacBook Pro de 13 inch are de la 256GB la 4TB (în funcţie de versiune), în timp ce MacBook Pro de 16 inch oferă de la 512GB la 8TB. Pentru a afla de cât de mult aveţi nevoie, faceţi clic pe logo-ul Apple din stânga sus a ecranului, apoi pe About This Mac, apoi pe fila Storage pentru a vedea cât de mult folosiţi în acest moment.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.