Un număr enorm de televizoare noi pretind că sunt Smart într-un fel sau altul, oricât de basic ar fi cu adevărat funcţiile „inteligente” încorporate. De fapt, un TV Smart este un termen atât de vag, încât aproape orice televizor cu conectivitate la Internet încorporată şi câteva aplicaţii incredibil de simple poate atinge standardul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din fericire, există şi câteva televizoare Smart extrem de capabile, cu funcţii uimitoare. Desigur, doar pentru că aceste funcţii sunt incredibile nu înseamnă că le veţi folosi. Dacă faceţi cumpărături pentru un nou TV Smart, iată o listă cu 5 dintre cele mai importante funcţii indispensabile.

1. Interfaţă de utilizator rapidă

Una dintre cele mai importante caracteristici indispensabile ale unui televizor inteligent este una la care nu vă veţi gândi, dacă o aveţi deja: viteza. Dacă aveţi un player Blu-ray Disc, ştiţi cât de enervant este să aşteptaţi ceea ce pare o eternitate pentru ca meniul principal al discului să se încarce şi să apară în cele din urmă pe ecran. Unele televizoare inteligente necesită mult timp pentru a trece de la o aplicaţie sau funcţie la alta. O interfaţă extrem de rapidă, care vă permite să faceţi ceea ce doriţi să faceţi instant, este o necesitate, dacă nu doriţi să vă simţiţi iritat la nesfârşit de cât de lent este Smart TV-ul dvs.

2. Servicii de streaming video

Dacă nu faceţi decât să vizionaţi filme sau să vă uitaţi la emisiunea locală de ştiri, atunci nu aveţi nevoie de un televizor inteligent. Cealaltă opţiune este să obţineţi un Smart TV şi să vă înscrieţi pentru cel puţin unul dintre (dar probabil mai multe) serviciile de streaming video online, cum ar fi Netflix, Amazon Prime, HBO Go sau Disney Plus. Dacă aveţi o conexiune rapidă la Internet, există mai multe filme şi emisiuni TV disponibile decât veţi avea vreodată timp - dar le puteţi viziona numai dacă Smart TV-ul dvs. are o aplicaţie care acceptă serviciul online pe care doriţi să îl utilizaţi.

3. Video streaming 4K UHD

În acest moment, pe Internet nu există foarte mult conţinut 4K Ultra HD disponibil pentru a fi vizionat. Există câteva filme şi seriale, totuşi, în principal de la Netflix, Amazon Prime, M-GO şi alte câteva. Deşi ar putea părea logic că deţinerea unui televizor inteligent 4K UHD cu un abonament la unul dintre aceste servicii ar oferi acces automat la selecţiile lor speciale UHD 4K, acest lucru nu este adevărat. Televizorul dvs. inteligent trebuie să fie compatibil cu acel serviciu specific. Dacă streaming-ul 4K UHD este important pentru dvs., consultaţi site-urile web pentru aceste servicii pentru a vedea ce televizoare inteligente sunt compatibile - şi asiguraţi-vă că aveţi o conexiune rapidă la Internet. (Netflix recomandă „cel puţin 25 de megabiţi pe secundă pentru a transmite titluri Ultra HD.”)

4. App Store

Smart TV-ul dvs. poate fi cel mai inteligent televizor din lume, dar tehnologia nu stă pe loc. Este important ca televizorul dvs. inteligent să aibă acces la un app store care oferă o mare varietate de aplicaţii, astfel încât să fiţi la curent cu noile servicii şi funcţii, pe măsură ce trece timpul. Unii producători de televizoare inteligente, cum ar fi Samsung, Vizio şi LG, au propriile lor magazine de aplicaţii. Televizoarele inteligente de la Sony şi Sharp, care se bazează pe sistemul de operare Android TV, au acces la peste 600 de aplicaţii.

5. Jocuri

Puteţi folosi televizorul dvs. inteligent pentru a viziona filme şi a asculta muzică, aşa că de ce să nu îl folosiţi şi pentru a juca jocuri? Multe televizoare inteligente au aplicaţii de jocuri, ceea ce este în regulă atâta timp cât vă place să jucaţi Solitaire sau Angry Birds. Totuşi, pe măsură ce jocurile devin tot mai sofisticate, unele televizoare inteligente, de exemplu mai multe modele de la Sony şi Samsung, pot accesa serviciul de streaming de jocuri PlayStation Now. Reţineţi: acestea necesită utilizarea unui controler Sony Dualshock.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.