După cum mulţi ştiu deja şi alţii vor afla în propriul ritm, Enterprise Resource Planning ("ERP") este o necesitate în companii, pentru a gestiona şi integra diferite segmente de afaceri, iar sectorul ospitalităţii nu face excepţie de la această regulă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De la rezervarea de camere şi mese, managementul oaspeţilor, menaj, spălătorie şi întreţinere până la eficienţa recepţiei şi gestionarea stocurilor, sarcina de a administra corect şi eficient o afacere de ospitalitate se poate dovedi a fi un puzzle foarte complicat şi complex. Şi aici intervin soluţiile software holistice pentru restaurante şi hoteluri, care aduc soluţii de a gestiona această provocare.

ERP-ul menţine afacerea de ospitalitate pe direcţia corectă, automatizează procesele repetitive şi, ca urmare, costurile operaţionale sunt reduse semnificativ prin realizarea de estimări realiste şi previziuni eficiente.

Iată care sunt, în opinia lui Alexandru Dorobanţu, Director General la Intelligent Systems România, câteva exemple de provocări din industria ospitalităţii şi cum pot fi depăşite cu un sistem software integrat bine conceput.

  1. Eliminaţi erorile de comunicare

Bucătăria este întotdeauna un loc aglomerat, aşa că informaţiile clare sunt obligatorii pentru a fi siguri că oaspeţii noştri primesc exact ceea ce au comandat, la momentul potrivit. Deci ERP-ul ar trebui să poată oferi personalului din bucătărie îndrumări clare cu privire la ce să gătească şi când, permiţându-le să pregătească mai multe feluri de mâncare, în timp mai scurt. Mai mult chiar, chelnerii pot trimite comenzile de la POS direct la bucătărie unde sunt tipărite, afişate pe ecrane, sau ambele.

  1. Gestionare simplă a rezervărilor

Rezervările de camere pentru hoteluri şi complexe turistice reprezintă de asemenea o sarcină complicată, mai ales într-un context în care clienţii au acum posibilitatea să facă rezervări de pe o varietate de site-uri şi dispozitive. Nu cu mult timp în urmă, recepţia deţinea controlul complet. Acum însă, sunt o mulţime de factori în joc care sporesc riscul de erori. Aşadar, rezervările sunt un alt domeniu în care un sistem software dedicat pentru industria de ospitalitate poate ajuta la unificarea înregistrărilor şi îmbunătăţirea performanţei. Astfel veţi putea cunoaşte ratele clare de ocupare, să actualizaţi starea unei camere şi chiar să anticipaţi tendinţele viitoare cu o mai mare acurateţe şi uşurinţă.

  1. Păstraţi un bun management al stocurilor

Fie că vorbim despre un hotel, complex turistic sau restaurant, tendinţele de cumpărare, vânzare şi consum sunt esenţiale pentru toate acestea. Aşadar, software-ul ERP pentru ospitalitate trebuie să ajute şi la gestionarea stocurilor şi să analizeze informaţiile pentru a eficientizarea acestora, evitând astfel atât surplusul, cât şi deficienţete de stoc. În plus, personalul poate folosi sistemul ERP pentru a urmări atât utilizatorii interni, cât şi furnizorii, si de asemenea, pot gestiona comenzile şi rapoarte de audit complete.

  1. Centralizare date de business

Lucrul cu un sistem ERP în sectorul ospitalităţii poate, de asemenea, uşura viaţa factorilor de decizie, mai ales atunci când afacerea operează mai multe locaţii. Prin centralizarea si simplificarea proceselor de contabilitate, de exemplu, puteţi vizualiza cu uşurinţă performanţa afacerii şi puteţi eficientiza raportarea asociată cu mai multe locaţii sau departamente.

Pe lângă toate aceste provocări, o implementare de success a unui sistem ERP presupune si alte aspect care nu trebuie pierdute niciodată din vedere şi care sunt la fel de importante: sprijinul factorilor de decizie din companie, implicarea angajaţilor, un scop clar definit şi un partener care vă cunoaşte industria.

În concluzie, într-o industrie extrem de competitivă, care se confruntă cu provocări unice, focusul este pe îmbunătăţirea fluxului de date şi pe facilitarea proceselor în întreaga organizaţie. În calitate de hotelier sau proprietar de restaurant, asiguraţi-vă că selectaţi un sistem ERP care înglobează toate funcţionalităţile specifice industriei ospitalităţii de care aveţi nevoie şi, nu în ultimul rând, găsiţi un partener de încredere pentru a-l implementa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.