Mamele noastre nu au avut multe opţiuni sau alegeri în bucătărie. Aparatele erau simple. Luaţi, de exemplu, acel blender mare pe care îl aveau. Era mare şi zgomotos. Probabil că avea câteva setări de viteză. Asta a fost tot. Poate că singurul lucru bun pentru el era că era construit ca un tanc. Încă funcţionează după atâţia ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Să trecem rapid la prezent. Aceste aparate puternice şi versatile fac mai mult decât să amestece smoothie-uri sau să bată frişca. Ele pot măcina cafea, pot încălzi supe şi chiar pot face unt de arahide.

Aveţi în faţă câteva alegeri mari dacă sunteţi în căutarea unui blender. Opţiunile pot fi copleşitoare. Cunoaşterea este cheie. Puteţi lua decizia corectă atunci când aveţi toate informaţiile în faţă. Este motivul pentru care am compilat acest ghid. Iată ce trebuie să ştiţi pentru a alege blenderul potrivit.

De ce tip de blender aveţi nevoie cu adevărat?

Există mai multe tipuri de blender. S-ar putea să fiţi familiarizat cu blenderul tradiţional de blat. Este tipul pe care îl folosea mama dvs. Vom începe cu cel mai comun şi popular tip.

  • Blender de blat: Este un aparat de bucătărie permanent. Majoritatea oferă mai multe viteze şi o funcţionare simplă. Acestea tind să fie mai puţin costisitoare decât blenderele de înaltă performanţă, deoarece sunt mai puţin puternice.

Mulţi oameni îşi ţin blenderul pe blatul din bucătărie, aşa că spaţiul este un aspect de luat în considerare. Baza aparatului conţine motorul său. Blenderele de blat pot avea un număr mare de setări de viteză. Chiar şi profesioniştii tind să folosească viteze lente, medii, rapide sau super-rapide. Este posibil să aveţi nevoie doar de 3 până la 5 viteze.

  • Blendere cu imersie: Acestea sunt un mixer vertical de mână cu imersie. Au devenit ieftine, aşa că mulţi oameni cumpără unul în plus faţă de un blender de blat.

Blenderul de imersie se introduce în alimentele pe care doriţi să le amestecaţi. Puteţi folosi un blender de mână în oale sau tigăi, precum şi în boluri. Funcţionează cel mai bine pentru a face smoothie-uri sau pentru a face piureuri de supe. Motoarele lor nu sunt puternice în comparaţie cu o versiune de blender.

Unele mixere de imersie sunt fără fir şi reîncărcabile, astfel încât să le puteţi depozita într-un sertar din bucătărie.

  • Blendere personale: Numele spune totul. Aceste mixere sunt concepute pentru porţii unice. Sunt perfecte pentru shake-uri energizante sau smoothie-uri dimineaţa.

Cele mai multe dispun de recipiente sau cupe care sunt destinate a fi folosite pentru a fi amestecate şi băute. Multe dintre ele au şi capace, astfel încât să puteţi face un smoothie şi să îl luaţi cu dvs.

Aceste mixere mici au, de obicei, doar 1 sau 2 viteze. Sunt ieftine în comparaţie cu majoritatea blenderelor de blat. Nu sunt un bun substitut pentru un blender tradiţional de blat dacă gătiţi mult.

  • Blendere de înaltă performanţă: Aceste blendere de top oferă caracteristicile unui blender de blat, dar pe steroizi. Spre deosebire de alte tipuri de blendere, poate procesa ingrediente tari şi moi. Unele pot măcina grâul în făină.

Blenderele de înaltă performanţă au motoare puternice şi un preţ ridicat. Baza lor este adesea mai mare decât un blender tradiţional de blender de blat.

Ce tip de „personalitate de blender" aveţi?

Tipul de blender de care aveţi nevoie ar putea depinde de tipul de „personalitate de blender" pe care îl aveţi. Care dintre acestea vi se potriveşte?

Sunt un bucătar în formare

Vă doriţi un blender multifuncţional care să vă ajute la supe şi sosuri. De asemenea, ar fi grozav dacă ar putea toca şi măcina. Veţi avea nevoie de un blender performant nu doar pentru motorul puternic, ci şi pentru capacitatea mai mare. Blenderele de înaltă performanţă se pot dubla şi ca procesoare de alimente. Unele pot chiar să încălzească.

Sunt dedicat sănătăţii

Smoothie-urile sănătoase din fructe şi legume sau shake-urile proteice sunt singurele lucruri pe care le faci într-un blender. Atunci chiar aveţi nevoie doar de un blender personal - mai ales dacă le faceţi doar pentru dvs.

Sunt un mixologist

Gheaţa poate fi prea dură pentru lamele blenderului. De asemenea, poate copleşi şi arde motorul. Un blender personal sau un blender de blat de mică putere nu este alegerea potrivită dacă vă place să preparaţi băuturi îngheţate. Alegeţi un blender de blat de mare putere sau un blender de înaltă performanţă, dacă vă puteţi permite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.