Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, îi cere premierului Florin Cîţu să clarifice două aspecte în perioada în care va fi ministru interimar la Sănătate şi anume metodologia privind raportarea deceselor cauzate de COVID, dar şi pe cea a Unifarm, cel mai mare jaf al pandemiei, precizând că aceste două aspecte sunt legate de PNL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Voiculescu a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că există diferenţe fundamentale între decesele raportate de COVID şi cele reale.  
“Avem un ministru interimar al Sănătăţii care nu ştiu cât timp are, dar sunt câteva lucruri 
la care lucram, respectiv le investigam. O să-l rog pe domnul ministru interimar care ocupă de asemenea funcţia de prim-ministru să revadă metodologia făcută sub conducerea PNL anul trecut cu privire la raportarea deceselor din spitale COVID-19. Nu aş vrea să arunc cu numere pentru că nu am reuşit să documentăm acest lucru, dar investigaţia noastră ne arată că există diferenţe fundamentale între numerele raportate şi cele reale”, a afirmat Voiculescu.
El a precizat că premierul, în calitate de ministru interimar la Sănătate, trebuie să aibă în vedere şi situaţia Unifarm. 
“De asemenea, dacă tot avem un ministru interimar, care cunoaşte istoria anului trecut, o rugăminte care cred că este în interes public să o urmărim este situaţia Unifarm. Unifarm a primit prin ordonanţă de urgenţă anul trecut 1,2 miliarde, este una din companiile în pericol de dispariţie ale statului român, e unul din marile jafuri ale pandemieri, cel mai mare cu siguranţă. Ar fi bine dacă în acest interimat aceste două lucruri ar fi clarificate, mai ales că sunt legate direct de partidul care l-a susţinut şi îl susţine pe domnul premier şi sunt direct legate de ceea ce s-a întâmplat în guvernarea anului trecut. Cred că românii trebuie să ştie”, a transmis Voiculescu.
Întrebat dacă au fost raportate decese mai multe sau mai puţine, fostul ministru al Sănătăţii a răspuns: “Există o metodologie, nu lansez absolut nicio acuzaţie, există o metodologie care trebuie reevaluată. (...) Vă spun că există o diferenţă, există indicii că există o diferenţă între  decesele raportate într- o anumită platformă - Corona forms şi în datele pe care le primea raportate Ministerul Sănătăţii. (...) Mai puţine decese. Vorbim despre o metodologie care trebuie clarificată”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.