Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, face un apel la "raţiune şi unitate" în PSD, înaintea şedinţei Comitetului Executiv Naţional al partidului, spunând că principala procupare a social-democraţilor trebuie să fie actul de guvernare, iar această cale presupune o revigorare ideologică şi identitară a partidului, printr-o dezbatere internă cu membrii şi simpatizanţii PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un mesaj intitulat "Apel la raţiune şi unitate în Partidul Social Democrat" şi postat vineri dimineaţă pe Facebook, Victor Negrescu spune că a fost mandatat de Biroul Permanent al PES activists Romania să susţină în Comitetul Executiv Naţional valorile social democrate şi menţinerea guvernării, iar acest lucru presupune unitatea partidului.

"Colegii mei spun că este o greşeală că se vorbeşte acum prea puţin în spaţiul public de proiecte reale de ţară. De aceea, echipa PES activists România consideră că Partidul Social Democrat trebuie să vorbească mai mult despre societate. Principala noastră preocupare trebuie să fie actul de guvernare cu scopul de a oferi soluţii la problemele reale cu care se confruntă cetăţenii în fiecare zi. Tocmai de aici poate apărea totuşi o cale spre consens. Această cale nu presupune inacţiune", afirmă Victor Negrescu.

El spune că această cale presupune o revigorare ideologică şi identitară a partidului, printr-o dezbatere internă cu membrii şi simpatizanţii Partidului Social Democrat.

"Sper ca vocea raţiunii să domine şi unitatea partidului să fie menţinută", adaugă ministrul delegat pentru Afaceri Europene.

Comitetul Executiv al PSD se reuneşte vineri, la ora 12.30, pentru a tranşa disputele apărute în partis ca urmare a scrisorii în care este cerută demisia a lui Liviu Dragnea de la conducerea partidului şi din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Scrisoarea care îi are printre semnatarri pe Gabriela Firea, Adrian Ţuţuianu şi Paul Stănescu, ar fi asumată de până la 30 de lideri din CEx. Ţuţuianu spune că şi 50 de parlamentari ai partidului ar fi semnat-o, iar deputatul PSD de Botoşani Răzvan Rotaru afirmă că 80 de deputaţi susţin demersul.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.