Premierul Viorica Dăncilă a anunţat miercuri că în urma acuzaţiei de blocare a unor acte normative, în CEx s-a votat demiterea ministrului Justiţiei Tudorel Toader. "Sper să fie dublată şi de demisie". Propunerea de înlocuitor e Eugen Nicolicea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Premierul Viorica Dăncilă  a spus că „s-a votat şi s-a acceptat demisia domnului Tudorel Toader”. Întrebată dacă este vorba despre o demisie sau despre o demitere Dăncilă a spus că CEX a votat demiterea, adăugînd: "Eu sper să fie dublată şi de demisie”. 
Prim-ministrul a spus că va avea o discuţie cu ministrul Justiţiei şi că „în mod normal dânsul ar trebui să-şi dea demisia”. 
 
Aceasta a precizat că în cursul zilei de miercuri va lua legătura cu Tudorel Toader pentru a discuta pe tema deciziei CEx al PSD.
 
„O să discut cu domnul Tudorel Toader şi o să-mi spună dumnealui" a sus Dăncilă, referindu-se la faptul că în spaţiul public, ministrul Justişiei a afirmat în repetate rânduri că va pleca din fruntea ministerului atunci când în  Monitorul Oficial va fi publicat numele noului ministru.
Întrebată unde a greşit Tudorel Toader, Viorica Dăncilă a spus că acesta „a greşit atunci când a spus că va face anumite lucruri şi nu le-a finalizat”. 
Întrebată cu privire la cele două ordonanţe de urgenţă anunţate de Toader, Dăncilă a spus că nu le-a avut niciodată pe masa de lucru şi că va cere viitorului ministru „să pună în aplicare progamul de guvernare. 
Solicitată să precizeze dacă cele două ordonanţe de urgenţă sunt prevăzute în programul de guvernare, Dăncilă a spus: „Cred că nu aţi văzut un program de guvernare în care să fie scrisă fiecare ordonanţă de urgenţă, deci nu-mi cereţi să răspund la ceva care nu a existat până acum şi nu există. În programul de guvernare se spune că vom face dreptate până la capăt, asta înseamnă că vom înlătura nedreptăţile care au fost făcute”.
Ea a spus că speră ca preşedintele să accepte nominalizările pentru noii miniştri şi că Iohannis „trebuie să dea dovadă de responsabilitate şi să înţeleagă că este o decizie politică, este decizia primului ministru şi că trebuie să existe o colaborare şi trebui să accepte aceste nominalizări”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.